Maarten van der Weijden bij vertrek uit Leeuwarden
NOS Nieuws

Maarten van der Weijden doet Elfsteden weer, maar nu ook fietsend en lopend

Hij heeft het al vaker gedaan, de Elfstedenzwemtocht. Maar vanaf vandaag legt Maarten van der Weijden de lat voor zichzelf nog hoger. Hij gaat voor een Elfstedentriatlon: 200 kilometer zwemmen, 200 kilometer fietsen en 200 kilometer wandelen. De NOS doet samen met KRO-NCRV verslag van de prestatie.

In 2018 deed Van der Weijden voor het eerst een poging om de Elfstedenroute zwemmend af te leggen om geld in te zamelen voor kankeronderzoek. Die poging moest hij na 163 kilometer opgeven omdat hij ziek werd. Een jaar later lukte het bij een tweede poging wel. Hij legde de 195 kilometer toen af in drie dagen en ruim twee uur.

Ook met deze Elfstedentriatlon is het weer de bedoeling geld op te halen voor kankeronderzoek. Mensen kunnen een stukje meezwemmen, fietsen of wandelen, met als doel nog meer geld in te zamelen.

Van der Weijden is niet de eerste die de Elfstedentriatlon aflegt. In juli vorig jaar leverde Stefan van der Pal dezelfde prestatie. Ook hij deed een week over de tocht: vijf dagen zwemmen, zeven uur fietsen en 32,5 uur hardlopen.

En zo zag de start eruit:

Maarten van der Weijden start met Elfsteden-triatlon: 'Deze kant op?'

Van der Weijden is 24 uur per dag te volgen via een livestream van NOS Sport.

Elke dag, aan het begin van de avond, wordt in een programma van ruim drie kwartier op NPO 1 verslag gedaan van Van der Weijdens vorderingen en de sfeer langs de route. Herman van der Zandt presenteert en praat met gasten die een band hebben met Friesland of die vanuit verschillende invalshoeken iets kunnen vertellen over het thema kanker.

Van 18 t/m 24 juni is op het YouTube-kanaal van NPO 3 dagelijks een aflevering te zien van De Elfstedentriatlon Estafette waarin zeven bekende influencers, onder wie Donny Roelvink, Thomas van der Vlugt (StukTV) en Sylvana IJsselmuiden, in een grote estafette meedoen aan de Elfstedentriatlon.

Op Radio 5 heeft Bert Kranenbarg tussen 16.00 en 18.00 uur aandacht voor de tocht in het programma BertOp5.

De bijzondere triatlon is live te volgen op YouTube:

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl