Geredde migranten bij de Canarische eilanden in februari dit jaar
NOS Nieuws

Tientallen migranten omgekomen voor de kust van Gran Canaria

Ten zuidoosten van het Spaanse eiland Gran Canaria zijn vermoedelijk tientallen mensen omgekomen bij een ongeluk met een migrantenboot. Aan boord van de rubberboot waren 59 mensen, zeggen de Spaanse hulporganisaties Alarm Phone en Walking Borders.

Onder de slachtoffers zou ook een kind zijn. Tot nu toe zijn 24 mensen gered, meldt de Spaanse kustwacht.

Het bootongeluk gebeurde ongeveer 140 kilometer van de kust van Gran Canaria. De boot zou zijn vertrokken vanuit de Westelijke Sahara. Het is onduidelijk hoe de boot is gezonken.

Gran Canaria is Spaans grondgebied, maar ligt dichter bij de Marokkaanse kust. De reddingsoperatie is uitgevoerd door de Marokkaanse reddingsdienst.

Al eerder in nood

Eerder vandaag schreef Alarm Phone al op Twitter dat er een boot met migranten voor de kust van Gran Canaria in nood verkeerde. Er zou water in de boot staan en drie opvarenden zouden zijn overleden.

De hulporganisatie liet weten de autoriteiten gealarmeerd te hebben, maar dat de Marokkaanse marine niet bereikbaar was.

In een update van de situatie schrijft Alarm Phone dat minstens 35 opvarenden van de rubberboot worden vermist:

Jaarlijks proberen veel migranten via de Atlantische Oceaan de Canarische eilanden te bereiken. Sinds VN-vluchtelingenorganisatie IOM in 2014 begon met het bijhouden van vermiste migranten, overleden ruim 3000 migranten op die route.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl