NOS VoetbalAangepast

Aanvoerdersrel in België: Courtois 'diep teleurgesteld' in bondscoach

Heeft Thibaut Courtois een blessure of is hij boos vanwege een aanvoerderskwestie? België is momenteel in de ban van de Courtois-gate. De doelman, die zich vandaag afmeldde in aanloop naar het duel met Estland, ligt in de clinch met bondscoach Domenico Tedesco.

Courtois is 'diep teleurgesteld' na de uitspraken van de bondscoach. Volgens Tedesco had Courtois de selectie verlaten omdat hij de aanvoerdersband niet mocht dragen tegen Oostenrijk afgelopen zaterdag. De goalie ontkent dit en zegt te kampen met een knieblessure.

Gedeeld aanvoerderschap

Vanwege de afwezigheid van Kevin De Bruyne zou Courtois tijdens de huidige interlandperiode het aanvoerderschap samen met Romelu Lukaku voor zijn rekening nemen. Tegen Oostenrijk was Lukaku de captain en Courtois zou tijdens het duel met Estland, de wedstrijd van morgenavond, de band dragen.

Na de EK-kwalificatiewedstrijd afgelopen zaterdag kwam de doelman naar Tedesco. "Hij vertelde dat hij teleurgesteld was en zich vernederd voelde. Hij wilde vertrekken. Ik heb geprobeerd hem over te halen om dat niet te doen", vertelde Tedesco.

Courtois werd zaterdag nog gehuldigd bij zijn honderdste interland

Courtois zelf was verrast toen hij de persconferentie zag. "Hij gaf daar een partijdige, subjectieve lezing van een privégesprek dat we hadden na de wedstrijd tegen Oostenrijk", schrijft Courtois op zijn Instagram-account.

"In dat gesprek vroeg ik hem om beslissingen uit te leggen die ons in het verleden schade hebben berokkend en die voortaan te voorkomen. Aanvoerder zijn van de nationale ploeg is geen opwelling of willekeurige keuze, dat moet zijn beslissing zijn en dat probeerde ik op hem over te brengen. Dat is helaas niet gelukt."

Blessure rechterknie

Waarom Courtois vertrok bij de Belgische ploeg? Volgens de doelman komt dat door een probleem aan zijn rechterknie.

"Het medische team van Real Madrid en van de nationale ploeg hebben contact gehad en het relevante materiaal bekeken om de beslissing te maken om het trainingskamp te verlaten", aldus Courtois.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl