Domenico Tedesco
NOS Voetbal

Domenico Tedesco nieuwe bondscoach van België tot en met EK 2024

Domenico Tedesco is de nieuwe bondscoach van België. Zijn aanstelling hing al een tijdje in de lucht, maar de contractonderhandelingen namen een behoorlijke tijd in beslag. De 37-jarige trainer werd in september namelijk op non-actief gesteld bij RB Leipzig, dat wel zijn salaris nog tot juni zou doorbetalen.

Tedesco is de opvolger van Roberto Martínez, die na de vroege uitschakeling op het WK opstapte. België kwam in Qatar niet verder dan de groepsfase, terwijl Martínez de Rode Duivels in 2018 nog naar de derde plaats leidde.

Peter Bosz stond ook op de kandidatenlijst, maar al snel werd duidelijk dat de voorkeur uitging naar de Duits-Italiaanse Tedesco.

"Vanaf het eerste gesprek voelde ik dat het goed zat, we zaten meteen op dezelfde golflengte", aldus Tedesco op de site van de bond. Hij krijgt België in elk geval tot en met het komende EK onder zijn hoede krijgt. "Ik ben erg gemotiveerd en kan niet wachten om eraan te beginnen. Het is een grote eer voor mij."

Route naar EK 2024

In de kwalificatie voor de eindronde in Duitsland neemt België het op tegen Oostenrijk, Zweden, Azerbeidzjan en Estland. Nederland trof het een stuk zwaarder bij de loting, met Frankrijk, Griekenland, Ierland en Gibraltar.

Tedesco voetbalde zelf nooit op het hoogste niveau en was in het verleden al hoofdtrainer van onder meer Schalke 04 en Spartak Moskou. Zijn voorganger Martínez werd intussen al aangesteld als nieuwe bondscoach van Portugal.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl