In samenwerking met
RTV Noord
NOS NieuwsAangepast

Natuurbrand bij Ter Apel onder controle, maar vuur nog niet uit

In een natuurgebied tussen Ter Apel en de Duitse grens woedt sinds vanmiddag een natuurbrand met drie brandhaarden. Brandweerkorpsen uit de omgeving helpen mee om het vuur te bestrijden. Ongeveer 150 brandweermensen zijn betrokken bij het bestrijden van de brand, meldt RTV Noord. De brand was om 19.00 uur onder controle, maar nog niet voorbij.

Het gebied waar de brand woedt is volgens een woordvoerder van de brandweer "behoorlijk ontoegankelijk". Op de plek van de brand is ook geen bluswater aanwezig. Vanuit een kanaal in de buurt wordt water gepompt. De blusvoertuigen komen daar om te tanken en gaan vervolgens met 3000 liter water terug het veld in.

De brandweer wist te voorkomen dat de brand verder is uitgebreid en oversloeg op nabijgelegen huizen. Speciale voertuigen van Natuurbrandbestrijding Drenthe met vierwielaandrijving werden daarbij ingezet. Ook Duitse eenheden hebben geholpen met het bestrijden van de brand. Zij zijn inmiddels terug naar de kazerne.

Op de beelden hieronder is te zien hoe de brandweer de natuurbrand probeert te blussen:

Brandweer bestrijdt grote brand in natuurgebied tussen Ter Apel en Duitse grens

Volgens de brandweer is er nu geen kans meer dat de brand uitbreidt naar andere natuurgebieden, maar laait op sommige plaatsen het vuur wel weer op. De brandweer verwacht daarom nog zeker drie uur bezig te zijn met blussen.

Eerder vanmiddag werd een drone ingezet om een overzicht te krijgen van het gebied. Omdat de brand ook in de grond zit, is er een speciale expertisegroep uit Overijssel onderweg om de brandweer te assisteren.

Vrijdag brak er in de buurt ook al een natuurbrand uit. Toen ging een bosperceel in Musselkanaal in vlammen op.

Advertentie via Ster.nl