Jorge Martín
NOS Sport

Martín verslaat WK-leider Bagnaia, Bendsneyder mist TT Assen door valpartij

Jorge Martín heeft zijn tweede MotoGP-overwinning binnen. Hij duelleerde tijdens de race in Duitsland lang met Francesco Bagnaia. Na een bloedstollende slotfase trok de 25-jarige Spanjaard aan het langste eind.

Bagnaia (131 punten) werd dus tweede, maar de Italiaan behoudt zijn koppositie in het klassement. Achtervolger Marco Bezzecchi (110) werd vierde. Martín (107) stijgt door zijn zege naar WK-plek drie.

Bij de start van de race vloog Jack Miller weg: hij pakte direct de koppositie. Even later verremde de Australiër zich, waardoor Bagnaia de leiding over kon nemen. Miller zakte terug naar plek zes.

Martín bleef kort achter Bagnaia en nam nog vroeg in de race zelfs de leiding over. Daarna vochten de twee coureurs continu duels uit met elkaar. Martín werd met tien rondes te gaan nog even ingehaald, maar vrij gauw daarna manoeuvreerde de Spanjaard zich weer naar de koppositie.

Jorge Martín (r) in duel met WK-leider Francesco Bagnaia

Vlak voor het einde kwam Bagnaia opnieuw dichtbij: de WK-leider nam veel risico en toucheerde zelfs even de band van Martíns motor. Daardoor kwam de Italiaanse Ducati-coureur opnieuw op een kleine achterstand. Dat gat kon hij, ondanks een eindsprint, niet meer goedmaken.

Bendsneyder mist TT Assen

Bo Bendsneyder kan de TT van Assen van volgende week vergeten na een valpartij tijdens de Moto2 in Duitsland. Hij brak zijn sleutelbeen. Ook Collin Veijer, uitkomend in de Moto3, kwam ten val.

Rotterdammer Bendsneyder startte als vijftiende en werd in de eerste bocht aangereden door Jeremy Alcoba. Daarna ging Bendsneyder samen met Darryn Binder van de baan. De 24-jarige Nederlander vloog door de lucht, landde hard en kwam er dus niet zonder kleerscheuren vanaf.

Ook Veijer ten val

Veijer, die knap als vierde was gestart, ging na drie rondes onderuit. De 18-jarige coureur uit Staphorst reed zich overtuigend naar de koppositie, maar kwam ten val op de Sachsenring. Ondanks een teleurstellend resultaat liep de coureur weinig schade op.

"Het was een domme val", reageerde Veijer bij Ziggo Sport. "Ik ging te laat op de rem. Ik was ook wat nerveus, ik probeerde bij te blijven. Het was mooi dat ik de eerste twee rondjes met de grote jongens kon meerijden, maar het is nog niet realistisch dat ik dat al een hele race kan."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl