Bagnaia wint eerste MotoGP van seizoen
NOS Sport

Wereldkampioen Bagnaia wint in Portugal eerste race nieuw Moto GP-seizoen

De wereldkampioen begon met een overwinning.

Een dag na zijn zege in de sprintrace was Francesco Bagnaia ook de beste in de hoofdrace op het Autodromo Internacional do Algarve-circuit in Portugal, bij de eerste grand prix van het MotoGP-seizoen. De Ducati-coureur bleef Maverick Viñales (Aprilia) en Marco Bezzecchi (Ducati) voor.

Bagnaia startte vanaf poleposition en was prima weg. Al snel vormde hij een kopgroep met Viñales, Oliveira, Jorge Martín en Marc Márquez.

Crash

Maar Márquez en Oliveira crashten al in de tweede ronde. Márquez maakte in de bocht een inschattingsfout, raakte de controle kwijt en botste vol tegen Oliveira aan. Niet bewust, wel balen. Oliveira moest een medische check ondergaan.

MotoGP-seizoen begint met flinke crash, wereldkampioen Bagnaia wint eerste race

Met nog zeven rondes te gaan waren de eerste drie plekken vergeven en streden Jack Miller, Alex Márquez en Brad Binder om de vierde plek. Een ongelooflijke prestatie van Binder, want hij startte als elfde en werd in de training vrijdag laatste.

Hij ging de laatste ronde in als vierde. Maar de Fransman Juan Zarco had een hele goede eindsprint en kroop binnendoor bij Binder.

De 26-jarige Bagnaia, in 2018 ook al wereldkampioen in de Moto2, was in 2022 in zeven grands prix de beste. Hij boekte zijn eerste GP-zege in 2016 tijdens de TT van Assen.

Bekijk hieronder de samenvattingen van de race in de Moto2 en Moto3 tijdens de grand prix van Portugal. Collin Veijer pakt vier WK-punten bij zijn debuut in de Moto3 en Bo Bendsneyder werd onderuit gereden in Moto2:

Veijer pakt vier WK-punten bij debuut Moto3, Bendsneyder onderuit in Moto2

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl