Oranje wint van Bulgarije in Nations League
NOS Sport

Volleybalsters domineren en boeken belangrijke zege op Bulgarije in Nations League

Een uitmuntend resultaat van de Nederlandse volleybalsters, die in de Nations League overtuigend gewonnen hebben van Bulgarije. In drie sets was het duel al beslist: 26-24, 25-17, 25-17.

Afgelopen vrijdag won Nederland knap van Polen, gisteren werd nipt verloren van Italië. Door de nieuwe zege stijgt Nederland op de Nations League-ranglijst naar plek dertien en neemt het afstand van de staart. Voorafgaand aan het weekend stond de ploeg van Felix Koslowski nog veertiende.

Tegen nummer veertien Bulgarije werd dramatisch begonnen. Na amper een kwartier keek Nederland tegen een 8-1 achterstand aan. Maar daarna revancheerde het zich. Zelfs de set ging naar Nederland, omdat Bulgarije drie setpoints niet verzilverde.

Jolien Knollema wist er wel raad mee en sloeg de eerste set voor Nederland op het scorebord.

Daarna pakten de volleybalsters, waar Celeste Plak weer meedeed, door. Bulgarije kon aanvallend geen vuist meer maken. Daarnaast wisten de Bulgaren geen raad met de blocks - in totaal zestien - van Nederland.

En dat leidde, met onder meer acht punten op rij, tot een overtuigende tweede setwinst. Het verzet van Bulgarije was gebroken: ook de derde set ging eenvoudig naar Nederland: 3-0.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl