Het Nederlandse volleybalteam bij de Nations League
NOS Sport

Volleybalsters stunten tegen Polen en pakken eerste winst in Nations League

De Nederlandse volleybalsters hebben in de Nations League gestunt met winst op favoriet Polen. Het jonge team behaalde daarmee de eerste overwinning na vijf verloren wedstrijden. In Hongkong werd de huidige nummer één van de competitie in straight sets verslagen: 25-22, 25-21, 28-26.

De ploeg van Koslowski had de zaken op orde tegen de koploper van de Nations League. Met een goede verdediging, verzorgde passes, en gevarieerde aanvallen kon een al zwak Polen verder tot wankelen worden gebracht.

Oranje pakt met de 3-0 winst niet alleen drie belangrijke punten in de Nations League, maar klimt ook naar plek 13 op de wereldranglijst. Dit is van groot belang voor deelname aan de Olympische Spelen.

De normaal gesproken geoliede machine van Polen kwam niet van de grond. Nederland profiteerde en nam de overhand waardoor de eerste twee sets makkelijk werden gewonnen.

In de derde set kwam de koploper terug in de wedstrijd. Lange rally's zorgden alsnog voor spanning, maar uiteindelijk kon Nederland na vier matchpoints de winst meenemen naar het hotel in Hongkong.

Het team speelt morgen tegen Italië en zaterdag tegen Bulgarije. Bij winst op Bulgarije kan Nederland minstens een plek stijgen in de Nations league.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl