Mathieu van der Poel
NOS Wielrennen

Leider Van der Poel soleert fraai naar winst in vierde etappe Ronde van België

Mathieu van der Poel heeft zijn spierballen getoond in aanloop naar de Tour de France. In de vierde etappe van de Ronde van België soleerde hij naar de zege. Daarmee verstevigde hij de leiding in het klassement.

Vroeg in de koers was er een kopgroepje, maar dat werd snel bijgehaald. Met nog vijftig kilometer te gaan waren alle renners bij elkaar in de etappe vol kleine heuveltjes.

De renners kregen vier identieke rondes voor de kiezen, met vier keer de beklimming van de Muur van Durbuy als finale.

Ontsnapping Van der Poel

Met nog 36 kilometer te gaan besloot Mathieu van der Poel gas te geven. Hij sprong weg bij de rest en bouwde snel een gat op van rond de dertig seconden. Het peloton brak ondertussen in stukken. Negentien renners waren in staat hem te achtervolgen.

Met nog twintig kilometer te gaan leek Van der Poel teruggepakt te gaan worden, maar steeds als de achtervolgers binnen vijftien seconden kwamen, viel het stil en reed de Nederlander weer weg.

Door zijn voorsprong ging Van der Poel solo de laatste gouden kilometer in, waarin er in drie bonificatiesprints in totaal negen bonificatieseconden te verdienen zijn. Van der Poel kon ze allemaal bijschrijven.

Niet meer bij te halen

Ook in de slotfase was de winnaar van Milaan-Sanremo en Parijs-Roubaix in 2023 niet meer bij te halen. Hij reed solo voor de laatste keer de muur van Durbuy op, waarmee hij zijn derde zege van het seizoen pakte.

Op vijftien seconden achterstand eindigde Thibau Nys als tweede, Casper Pedersen pakte de derde plek.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl