NOS Wielrennen

Van der Poel nieuwe leider in Ronde van België: 'Beter gereden dan ik dacht'

Soren Waerenskjold heeft de derde rit in de Ronde van België gewonnen. De Noor van Uno-X raffelde de tijdrit van 15,2 kilometer rond Beveren af in 17 minuten en 9 seconden.

Mathieu van der Poel was 15 seconden langzamer, maar nam wel de leiderstrui over van Fabio Jakobsen.

Net als in andere koersen werd er ook in België stilgestaan bij de dood van Gino Mäder. Waerenskjold reageerde ingetogen na het behalen van zijn tweede zege van het seizoen en bij de podiumceremonie werd een moment van stilte in acht genomen.

"Het was ook moeilijk om je concentratie erbij te houden. We weten wat er vandaag is gebeurd met Gino Mäder", vertelde hij na afloop. "Enkele van mijn teamgenoten kenden hem en hebben met hem gekoerst. We zijn in gedachten bij zijn team en familie."

Van der Poel vierde

De 23-jarige Waerenskjold, wereldkampioen tijdrijden bij de beloften, hield Yves Lampaert (12 seconden langzamer) en Alex Edmondson (13 seconden) achter zich. Van der Poel werd vierde.

De kopman van Alpecin was niet helemaal tevreden over zijn tijdrit. "Ik heb beter gereden dan ik gedacht had, maar het is dubbel omdat ik er niet in slaag bij de besten aan te sluiten", aldus Van der Poel.

Hij heeft 1 seconde voorsprong op Waerenskjold in het algemeen klassement. "Er kunnen nog veel renners het algemeen klassement winnen. We gaan proberen de leiderstrui te behouden en het liefst nog extra seconden pakken."

De Ronde van België duurt nog tot en met zondag.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl