NOS Wielrennen

Jakobsen klopt Van der Poel in Ronde van België, Philipsen komt in slotfase ten val

Fabio Jakobsen heeft in Knokke-Heist de tweede etappe in de Ronde van België op zijn naam gezet en pakte daarmee tevens de leiderstrui. Het was dringen vlak voor de finishlijn, maar Jakobsen klopte in de sprint zijn landgenoot Mathieu van der Poel die tweede werd. De Belg Jasper De Buyst eindigde als derde.

De rit ging over 175 kilometer van Merelbeke naar Knokke-Heist. Woensdag waren er wat typische Vlaamse steile klimmetjes onderweg, maar ditmaal was de etappe volledig vlak. Een massasprint lag daarom voor de hand.

Nadat een vroege vlucht van zes teniet was gedaan, werd de finale met nog vier kilometer te gaan ontsierd door een valpartij in de binnenbocht.

Alpecin-renner Jasper Philipsen, die woensdag de openingsrit won, en Caleb Ewan waren de bekendste namen die onderuit gingen, al leken ze er al met al goed vanaf te komen.

Iets te ver weg

Van der Poel had door de val van zijn ploeggenoot Philipsen vrij spel gekregen om te sprinten, maar zat net iets te ver weg om de kloof met Jakobsen, die perfect werd afgezet, te dichten.

Vrijdag wordt in en rond Beveren een individuele tijdrit over 15,2 kilometer verreden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl