NOS Sport

Brons voor judoka Beurskens bij grandslamdebuut, ook Tsjakadoea op podium

Judoka's Julie Beurskens en Tornike Tsjakadoea hebben bij het grandslamtoernooi in Astana een bronzen medaille veroverd. Voor Beurskens was het meteen raak bij haar debuut, terwijl Tsjakadoea voor de vierde keer het podium bereikte.

Julie Beurskens heeft brons gepakt bij haar grandslamdebuut

De pas 18-jarige Beurskens was in de klasse tot 57 kilogram met drie overwinningen goed op dreef, maar in de halve finales bleek olympisch kampioene Nora Gjakova uit Kosovo nog te sterk.

In een pittig duel om brons met Atleta Podolak kon Beurskens in de reguliere tijd geen techniek maken, ook omdat de Poolse erg vaak door de knieën naar de mat ging. In de golden score leidde dat uiteindelijk tot een derde straf voor Podolak: ippon.

In dezelfde klasse verloor Pleuni Cornelissen in de kwartfinales van de latere winnares Sarah Leonie Cysique uit Frankrijk. In de herkansingen verloor Cornelissen vervolgens van Podolak, waardoor een Nederlands onderonsje om brons uitbleef.

Brons voor Tsjakadoea na diskwalificatie

Tsjakadoea was in de klasse tot 60 kilogram in de strijd om brons te sterk voor de Rus Gamzat Zairbekov, die werd gediskwalificeerd omdat hij op zijn hoofd belandde toen hij wegdraaide om aan een score van Tsjakadoea te ontsnappen.

Tornike Tsjakadoea wint voor de vierde keer brons op een grandslamtoernooi

Tsjakadoea maakte in Astana een sterke indruk, maar na twee zeges boog hij in de halve finales voor de Fransman Cedric Revol (winnaar EK-brons in 2022).

De 26-jarige Tsjakadoea won in 2019 ook al brons op de grandslamtoernooien van Düsseldorf en Jekaterinenburg. In 2020 werd hij in Düsseldorf opnieuw derde.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl