NOS SportAangepast

Griekspoor voor het eerst kwartfinalist in Rosmalen na vlotte zege op Popyrin

Griekspoor slaat zich binnen uur langs Popyrin

Tallon Griekspoor heeft in Rosmalen overtuigend de kwartfinales bereikt van het Libéma Open. De nummer 38 van de wereld rekende donderdagochtend op het Brabantse gras met 6-3, 6-2 af met Alexei Popyrin, de nummer 90 van de wereld.

Griekspoor kende een flitsende start. Zijn opslag draaide prima en met een paar forehandwinners stond hij snel op 3-0 tegen de 23-jarige Australiër. Op zijn tweede setpoint trok hij even later de set naar zich toe.

Met een break op love begon Griekspoor ook voortvarend aan de tweede set. Waar Popyrin bleef worstelen met zijn eerste opslag, beukte de Haarlemmer zonder ook maar één breakpoint toe te staan door. Na iets meer dan 59 minuten spelen was de buit al binnen.

Griekspoor: 'Ik geniet ervan om in Nederland te spelen'

"Ik speel erg goed en heb niets weggegeven op mijn eigen service", zei Griekspoor na afloop. "Ik ben erg blij met mijn optreden, binnen een uur. Ondanks dat we al om 11.00 uur in de ochtend speelden, zat het goed vol. Ik heb weer genoten van de sfeer."

De Minaur

Vrijdag neemt Griekspoor het bij de laatste acht op tegen Alex de Minaur uit Australië. De Minaur, die de Serviër Laslo Djere in drie sets versloeg, is als vierde geplaatst.

"Ik geniet ervan om in Nederland te spelen. Er komt weer een hele pittige wedstrijd aan, maar voor mij een mooie uitdaging", doelde Griekspoor op het treffen met De Minaur.

Vorig jaar eiste Tim van Rijthoven verrassend de eindzege in Rosmalen op. Zover is het nog lang niet voor Griekspoor, al droomt hij wel stiekem van eenzelfde scenario.

"Het speelt in je hoofd. Ik zie het mezelf ook doen, het zou mooi zijn."

De 26-jarige Griekspoor doet voor de derde keer mee aan het toernooi in Rosmalen. In 2017 verloor hij bij zijn debuut van de Canadees Vasek Pospisil en vorig jaar was Félix Auger-Aliassime hem in de tweede ronde de baas.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl