NOS SportAangepast

Griekspoor verslaat pupil van dubbelpartner Haase, Pattinama-Kerkhove verliest

Griekspoor rekent in Rosmalen af met Zweedse pupil van coachende Haase

Tallon Griekspoor heeft de tweede ronde van het ATP-grastoernooi in Rosmalen bereikt. De nummer 38 van de wereld was met 6-2, 3-6, 6-3 te sterk voor de Zweed Mikael Ymer.

De 24-jarige Zweedse nummer 62 van de wereld wordt bij de Libéma Open in Rosmalen bijgestaan door Robin Haase, die zich naast zijn actieve loopbaan aan het oriënteren is op het coachvak.

Exit Pattinama-Kerkhove

Bij de vrouwen werd Lesley Pattinama-Kerkhove in de eerste ronde uitgeschakeld. De enige Nederlandse deelneemster moest met 6-1, 6-4 haar meerdere erkennen in de Australische Kimberly Birrell, de mondiale nummer 117.

De 31-jarige Pattinama-Kerkhove stond in de tweede set met 4-3 voor, maar verloor de laatste drie games, die allemaal lang duurden. Birrell benutte na anderhalf uur pas haar vierde wedstrijdpunt.

Lesley Pattinama-Kerkhove

Omdat Haase in het dubbelspel een koppel vormt met Griekspoor en ook met hem samenspeelt tijdens Davis Cup-partijen voor Nederland, was hij aanvankelijk niet van plan om in de spelersbox van Ymer plaats te nemen, maar daar kwam hij op terug.

De blik van Haase

Aanvankelijk leek Ymer een eenvoudige middag te hebben. Griekspoor was de baas in de rally en liep op zijn opslag geen steken vallen. Ymer mopperde erop los en zocht voortdurend de blik van Haase. Dat leek even te helpen, maar in de derde set sloeg Griekspoor toe.

Griekspoor trapt af in Rosmalen: 'Heel veel zin in het grasseizoen'

Voor een plek in de kwartfinales neemt Griekspoor het op tegen Alexei Popyrin uit Australië.

Griekspoor is de enige Nederlander die nog actief is in het mannenenkelspel. Maandag werd Gijs Brouwer uitgeschakeld, terwijl titelhouder Tim van Rijthoven en Botic van de Zandschulp zich vlak voor het toernooi afmeldden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl