NOS Sport

Sinner trekt zich niets aan van capriolen Boeblik en gaat naar kwartfinale Rosmalen

Onderhandse services, voortdurend gemopper op de baan en een ellenlange discussie met de umpire. Alexander Boeblik, het Kazachse enfant terrible van de tenniswereld, haalde zijn hele repertoire boven in zijn partij tegen Jannik Sinner in Rosmalen.

De jonge Italiaan liet zich niet van de wijs brengen en won de partij in de achtste finale met 6-4, 6-2.

Aan het einde van de eerste set ging het helemaal mis in de bovenkamer van Bublik. De nummer 47 van de wereldranglijst kreeg van de umpire een waarschuwing wegens onsportief gedrag vanwege zijn vele gepraat op de baan. Na een minuten durende discussie kwam de hoofdscheidsrechter zelfs de baan op om te gemoederen tot bedaren te brengen.

Verhitte discussie Boeblik met umpire in Rosmalen

De 21-jarige Sinner trok zich er allemaal weinig van aan en sleepte de zege stoïcijns binnen. Twee weken op Roland Garros was dat wel anders, de nummer negen van de wereld stond in Parijs met zijn racket te gooien bij zijn nederlaag in de tweede ronde tegen Daniel Altmaier.

Wildcard

Na die vroege uitschakeling meldde Sinner zich aan voor een wildcard in Rosmalen. En na de afmelding van de geblesseerde titelverdediger Tim van Rijthoven kwam er zowaar een plek beschikbaar.

Het biedt Sinner de kans om zich gedegen voor te bereiden op het grasseizoen. Vorig jaar was de kwartfinale zijn eindstation op Wimbledon.

Hoewel zijn talent onmiskenbaar is en Sinner regelmatig vergeleken wordt met bijvoorbeeld Carlos Alcaraz, haalde hij nog nooit de laatste vier op een grandslam.

Dit jaar moet zijn definitieve doorbraak worden. "Ik heb me voorgenomen om de ATP-finals te halen, dat is mijn grote doel dit jaar", verklaarde Sinner zijn gefrustreerde gedrag in Parijs.

Om de ATP-finals te spelen, moet Sinner bij de beste acht spelers ter wereld te horen. De Fin Emil Ruusuvuori wordt in de kwartfinale in Rosmalen zijn volgende hindernis op weg naar meer ATP-punten.

De boze Boeblik in gesprek met de hoofdscheidsrechter in Rosmalen

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl