Olav Kooij wint naast het eindklassement ook de slotrit in de ZLM Tour
NOS Wielrennen

Kooij sluit ZLM Tour af in stijl: sprinter pakt ritzege en eindklassement

Olav Kooij heeft net als vorig jaar het klassement in de ZLM Tour op zijn naam geschreven. De sprinter van Jumbo-Visma deed dat in stijl, door de slotetappe te winnen.

De overmacht van Kooij in de editie van vorig jaar was met drie etappezeges en twee tweede plekken ronduit imposant. Dit jaar verging het hem iets minder. Zijn derde plek in de proloog was prima, maar in de sprints wist hij nog niet te winnen.

In een zetel

In de slotrit rondom Oosterhout over 158,5 kilometer liet Jumbo-Visma niets aan het toeval over. Op 7 kilometer van de streep werd de laatste vluchter gegrepen, waarna Kooij in een zetel naar de streep werd gereden.

Jumbo-Visma loodst kopman Kooij naar de finale

Al op 250 meter ging de 21-jarige Nederlander van kop af aan. Sam Welsford (Team DSM) kwam nog tot zijn wiel, maar Kooij was dit keer wel oppermachtig. Welsford werd tweede, Jakub Mareczko (Alpecin-Deceuninck) sprintte naar de derde plaats.

In het eindklassement hield Kooij DSM-renners Welsford en Nils Eekhoff, winnaar van de proloog, achter zich.

Voor de start van de ZLM Tour maakten we een reportage met Olav Kooij. Daarin sprak hij over zijn idool Cavendish - die er deze week niet aan te pas kwam in de sprints - en zijn toekomst, want binnenkort beslist hij bij welke ploeg zijn toekomst ligt.

'Coming man' Kooij bewondert Cavendish: 'Hij was een van mijn idolen'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl