Jakub Mareczko eerder in de Ronde van Langkawi.
NOS Wielrennen

Kooij buigt in Buchten weer voor Mareczko, Jumbo-sprinter leidt wel in ZLM Tour

Jakub Mareczko heeft de tweede etappe in de ZLM Tour gewonnen. De Italiaanse sprinter uit de Alpecin-ploeg was na 184 vlakke kilometers tussen Schijndel en Buchten de rapste in de massasprint.

Olav Kooij (Jumbo-Visma) werd tweede en nam via bonificatieseconden de leiderstrui over van Nils Eekhoff (DSM).

Massasprint onvermijdelijk

Na de eerste zege in de geschiedenis van de ploeg probeerde Tour de Tietema-Unibet het vandaag opnieuw. De Friese hardrijder Hartthijs de Vries sloop namelijk mee met een kopgroep van zeven, die in totaal zo'n 4,5 minuut pakte.

Vlak na de eerste doorkomst in Buchten (met nog zo'n 40 kilometer te gaan) werden de koplopers echter al teruggepakt door het peloton en in de vier bochtige rondjes door Buchten was al snel duidelijk dat een massasprint onvermijdelijk was.

Op anderhalve kilometer van de finish reed Mark Cavendish lek en leek de weg vrij voor de eerste sprintzege van Kooij in deze editie. De Jumbo-sprinter zat echter iets te ver en kwam uiteindelijk een paar meter te kort om Mareczko van de zege af te houden.

Déjà vu voor Kooij en Mareczko

Opvallend genoeg was de Mareczko 364 dagen geleden ook al de beste in het Limburgse kerkdorp. In de derde etappe van de ZLM Tour, toen met aardig veel hoogtemeters in Zuid-Limburg, verwees de Italiaanse antiklimmer Kooij naar de tweede plaats en vierde dat destijds met een bezwerende vinger op zijn lippen.

Dit keer vierde hij zijn zege met een luide schreeuw. Mareczko, Italiaan met Poolse roots, heeft al 48 profzeges achter zijn naam. De meeste (34 zeges) behaalde hij in Chinese rittenkoersen als de Ronde van Hainan, Ronde van Taihu Lake, Ronde van Qinghai Lake en de Ronde van China.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl