NOS Nieuws

Wekdienst 10/6: Hitteprotocol van Rijkswaterstaat • Champions League-finale City-Inter

Goedemorgen! Vandaag stelt het Rijkswaterstaat een hitteprotocol in zeven provincies in. En bondscoach Ronald Koeman geeft een persconferentie.

Eerst het weer van vandaag. Het zal niemand zijn ontgaan; het wordt een tropische dag vandaag, de temperatuur loopt op tot 31 graden in het binnenland. De komende dagen blijft het droog en schijnt de zon volop.

Het weer van zaterdag 10 juni

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden. En bekijk hier de dienstregeling voor het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Rijkswaterstaat heeft een hitteprotocol ingesteld in zeven provincies. Weggebruikers die met pech langs de weg komen te staan, worden vanwege het protocol direct geholpen. Ze worden zo snel mogelijk naar een plek met voorzieningen gebracht, zoals een tankstation. Dit weekend worden in Nederland tropische temperaturen verwacht. Op sommige plekken kan het 31 graden worden. Aan het strand en in het noordelijk kustgebied wordt het mogelijk iets minder heet. Naar de stranden rijdt meer openbaar vervoer.
  • Bondscoach Ronald Koeman van het Nederlands elftal geeft om 15.00 uur een persconferentie, want woensdag speelt Oranje in de Kuip de halve finale van de Nations League tegen Kroatië. De persconferentie is live te zien op NOS.nl en in de NOS-app.
  • In Istanbul wordt vanaf 21.00 uur de finale van de Champions League gespeeld. Manchester City treft op Internazionale. Je kunt het duel volgen via een liveblog in de NOS-app en op NPO Radio 1.
  • En ook zie je de zevende etappe in de Dauphiné. Die is vanaf 13.40 uur live te zien op NPO 1, NOS.nl en in de NOS-app.

Wat heb je gemist?

De vier kinderen die na een ongeluk met een vliegtuigje in Colombia vermist raakten, zijn na ruim een maand levend teruggevonden. De drie meisjes en de jongen krijgen medische zorg.

Op 1 mei stortte het vliegtuig met aan boord zeven passagiers neer in het Amazonegebied. Van de vier kinderen was geen spoor meer te vinden, op een afgebeten appel en een babyflesje na. De drie lichamen van de volwassenen werden na een lange zoektocht wel gevonden, onder wie de moeder en de piloot.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

Daags voor de Champions League-finale tussen Manchester City en Internazionale stijgt de voetbalkoorts in finalestad Istanbul. Ook bij Wesley Sneijder (oud-Galatasaray), die in 2010 met Inter de Champions League won:

Istanbul loopt uit voor Champions League-finale én Sneijder: 'Ben natuurlijk voor Inter'

Zonnige zaterdag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl