NOS Voetbal

Wiegman rekent op sterk Wolfsburg, maar: 'Verwacht dat Barcelona domineert'

Wiegman over finale: 'Dat het uitverkocht is, zegt veel over status vrouwenvoetbal'

"Ik denk dat het een wedstrijd van een heel hoog niveau wordt. Wolfsburg is een topclub in Duitsland en Barcelona domineert al langere tijd in eigen land én in Europa", constateert Sarina Wiegman, huidig bondscoach van Engeland.

De indrukwekkende cijfers van de Catalanen spreken wat dat betreft boekdelen. Inclusief het huidige seizoen in Spanje verloor Barcelona in vier jaar tijd slechts twee keer in de nationale competitie.

Derde jaar op rij

In de Champions League werd voor het derde opeenvolgende jaar de finale bereikt. In 2021 kreeg Chelsea in de eindstrijd met 4-0 klop, vorig jaar bleek Olympique Lyonnais te sterk voor Barcelona (1-3). Nu wacht Wolfsburg, dat drie jaar terug in de halve finales nog met 1-0 zegevierde.

Doelpuntenmaker destijds? Fridolina Rolfö, die een jaar later Wolfsburg verruilde voor Barcelona.

Wolfsburg moest dit seizoen in Duitsland de landstitel aan Bayern München laten, maar veroverde wel de nationale beker. Barcelona begint dan ook als de grote favoriet aan het treffen in Eindhoven.

"Ik verwacht dat Barcelona meer aan de bal zal zijn, dat zij de bovenliggende partij zullen zijn", geeft Wiegman aan.

Zij is vandaag aandachtig toeschouwer in het Philips Stadion en ziet bij Barcelona de Engelse internationals Lucy Bronze en Keira Walsh aan het werk.

"Ik zit natuurlijk ook als bondscoach te kijken", zegt Wiegman, die vorig jaar met Engeland de EK-titel veroverde. "Het is ook een soort voorbereiding op het komende WK. Ik hoop dat Lucy en Keira het goed gaan doen."

Keira Walsh tijdens de afsluitende training

Dat de eindstrijd in Eindhoven plaatsvindt, stemt Wiegman, die in 2017 met Nederland in eigen land het EK won, positief. "Natuurlijk, geweldig. Een vol stadion, twee topclubs tegenover elkaar. Dit gaat mensen enthousiast maken."

"Dat het uitverkocht is, zegt iets over de status van het vrouwenvoetbal op dit moment. Wellicht hadden er meer mensen willen komen. Ik heb heel veel om mij heen gehoord of er nog kaarten waren. Daar willen we naartoe."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl