Vreugde na afloop bij Wolfsburg

Nederlands getint Wolfsburg wint voor negende keer op rij Duitse beker

Voor het oog van bijna 45.000 toeschouwers - een record - hebben de voetbalsters van VfL Wolfsburg voor de negende (!) keer op rij beslag gelegd op de Duitse beker. SC Freiburg kreeg in Keulen met 4-1 klop.

Oranje-internationals Lynn Wilms en Dominique Janssen speelden de gehele wedstrijd bij Wolfsburg. Jill Roord werd tien minuten voor tijd gewisseld.

Wolfsburg dankte de zege aan een vroeg eigen doelpunt van Lisa Karl en treffers van Rebecka Blomqvist, Alexandra Popp en Janssen (penalty) na rust. Kort voor de pauze maakte Janina Minge met het hoofd nog de gelijkmaker.

In Keulen werd voor het eerst in het Duitse vrouwenvoetbal een VAR ingezet. Enkele minuten voor tijd ging de bal na advies van de videoscheidsrechter op de stip na hands van Meret Felde. Janssen benutte het buitenkansje.

Volgende doel van Wolfsburg is het winnen van de Champions League op 3 juni. In een uitverkocht Philips Stadion in Eindhoven is dan FC Barcelona de tegenstander.

In de strijd om de landstitel lijkt Bayern München met de eer te gaan strijken. Met nog twee competitieduels te gaan, kijkt Wolfsburg tegen een achterstand van vier punten aan.