Het Wilhelmina Ziekenhuis in Assen
In samenwerking met
RTV Drenthe
NOS Nieuws

Verpleegkundige die verdacht wordt van doden patiënten ontkent schuld

De voormalige verpleegkundige van het Wilhelmina Ziekenhuis in Assen die wordt verdacht van het doden van meerdere patiënten ontkent alle betrokkenheid. Dat zeggen zijn advocaten.

De advocaten zeggen in een verklaring dat hun cliënt heeft meegewerkt aan het opsporingsonderzoek en meerdere malen uitgebreid heeft verklaard bij de politie.

"Cliënt heeft vanaf het begin ontkend zich schuldig te hebben gemaakt aan strafbare feiten, laat staan meerdere levensdelicten. De versie van het ziekenhuis/GGZ wordt door cliënt ontkend", aldus advocaten Ronald Knegt en Tjalling van der Goot.

De man werkte van 2020 tot 2022 op de corona-afdeling van het ziekenhuis. Hij zou aan GGZ-medewerkers hebben verklaard dat hij als longverpleegkundige "het leven van een twintigtal patiënten voortijdig had beëindigd".

De zorgorganisatie besloot de geheimhoudingsplicht te schenden en contact op te nemen met het ziekenhuis.

Vrij

De 31-jarige man zat sinds half april vast, maar kwam gisteren vrij. De raadkamer van de rechtbank Noord-Nederland oordeelde dat de verdenking op dit moment niet sterk genoeg is om hem langer vast te houden.

Het OM ziet de verpleegkundige nog steeds als verdachte en overweegt hoger beroep. Het onderzoek naar de sterfgevallen in het ziekenhuis in Assen gaat door.

Nabestaanden

Slachtofferadvocaat Sébas Diekstra, die meerdere families bijstaat van mogelijke slachtoffers, laat aan RTV Drenthe weten dat de vrijlating van de man "de gehele situatie alleen nog maar complexer maakt voor de nabestaanden".

Diekstra: "Cliënten hopen dat er nu echt snel duidelijkheid komt, want dit alles wordt hen echt te veel".

Advertentie via Ster.nl