Gestrande passagiers gisteravond
NOS NieuwsAangepast

Veerdienst naar Holwert hervat, noodoplossing voor kapotte autobrug

De veerdienst tussen Holwert op het vasteland en Ameland is weer hervat. Passagiers met een auto konden gisteravond niet van de boot af vanwege problemen met de autobrug. Er is nu een noodoplossing: een hijskraan laat de autobrug zakken waardoor de voertuigen alsnog van boord kunnen.

Passagiers met een auto zaten gisteravond urenlang vast op de boot. Vanwege de problemen met de autobrug is de boot aan het begin van de nacht terug naar Ameland gevaren, waar de gedupeerde passagiers werden opgevangen.

De directeur van exploitant Wagenborg zegt dat de gestrande reizigers verspreid over de dag mee kunnen varen. In Holwert kunnen ze dan weer bij hun auto. Later vandaag zal de autobrug worden gerepareerd. "Morgen zou alles weer op een normale manier kunnen plaatsvinden."

Hij vindt het vervelend dat het incident zich voordeed in het drukke pinksterweekend. "Het komt nooit uit natuurlijk, maar op zo'n dag heb je ook geen ruimte om uit te wijken en zit alles vol. Dat maakt het extra vervelend."

"We zagen 'm scheef hangen", zegt een passagier tegen Omrop Fryslân:

Autobrug werkt niet meer; 'We zagen 'm scheef hangen'

Rond 08.30 uur kwam de boot met de kapotte autobrug aan in de haven van Holwert. Aan boord zaten al enkele gestrande passagiers. "Dit kan gebeuren", zegt een van hen. De vrouw kreeg gisteren al te horen dat ze om 07.30 uur van Ameland zou vertrekken. "Het is goed opgelost. We kregen een huisje en we hebben goed geslapen", zegt ze.

De oorzaak van de problemen is een kapotte lier van de autobrug. Ongeveer 65 passagiers konden daardoor niet van de boot af. Rond 19.50 uur kwam de boot aan in Holwert en tegen 00.30 uur hoorden de passagiers dat ze terug naar Ameland werden gebracht.

Sommige reizigers hadden zelf al vervoer en een slaapplaats geregeld op het vasteland. Zij konden hun autosleutel achterlaten. Zodra de brug gemaakt is, wordt hun auto in Holwert geparkeerd, waar ze hem later vandaag weer op kunnen halen.

Passagiers zonder auto konden gisteravond wel van de boot af.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl