Sydney van Hooijdonk juicht
NOS Voetbal

Play-offs Europese tickets beginnen donderdag: Heerenveen-Twente en Utrecht-Sparta

De reguliere competitie zit erop en dus zijn de meeste Europese startbewijzen verdeeld. FC Twente, FC Utrecht, Heerenveen en Sparta strijden de komende twee weken nog voor een plek in de tweede voorronde van de Conference League.

Heerenveen en FC Twente trappen de play-offs om Europees voetbal donderdagavond af in het Abe Lenstra-stadion. Dat duel begint om 18.45 uur.

Om 21.00 uur spelen FC Utrecht en Sparta in stadion Galgenwaard tegen elkaar in de andere halve finale. FC Twente eindigde op de vijfde plaats, gevolgd door Sparta, FC Utrecht en Heerenveen.

Finale play-offs

Drie dagen later (4 juni) zijn de returns. FC Twente - Heerenveen begint dan om 14.30 uur, Sparta - FC Utrecht om 18.00 uur. De winnaars van beide duels gaan door naar de finale van de play-offs, die ook over twee wedstrijden gaat (op 8 en 11 juni).

Feyenoord plaatste zich als kampioen voor de groepsfase van de Champions League, PSV gaat als nummer 2 de derde voorronde van het belangrijkste Europese bekertoernooi in. Ajax (play-offs Europa League) en AZ (derde voorronde Conference League) zijn ook al zeker van Europees voetbal.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl