NOS Sport

Verstappen laat zich niet verrassen door regen en wint GP van Monaco

Max Verstappen heeft met een dominant optreden de Grand Prix van Monaco gewonnen. De tweevoudig wereldkampioen reed de hele race aan de leiding en bleef uit de problemen toen met iets meer dan twintig ronden te gaan regen het circuit spekglad maakte.

Achter Verstappen werd Fernando Alonso als tweede afgevlagd. Esteban Ocon had verrast door zich als derde te kwalificeren en bekroonde die prestatie met de laatste podiumplek in de race.

Sergio Pérez, de teamgenoot en voornaamste concurrent van Verstappen in de WK-strijd, kwam niet verder dan de zestiende plaats. Het verschil tussen Verstappen en Pérez in de WK-stand is opgelopen naar 39 punten.

Nyck de Vries begon als twaalfde en kwam na 78 ronden ook op die positie over de finish.

De nieuwe WK-stand

Verstappen begon op de mediumbanden en bleef daar langer dan gewenst op doorrijden vanwege de kans op regen. Eerder naar binnen gaan en daarna nog eens een extra pitstop moeten doen voor regenbanden, had Alonso de leiding kunnen opleveren.

De Spanjaard was op de harde banden vertrokken en kon daardoor langer wachten of het weer een rol ging spelen.

Net toen het erop leek dat Verstappen sowieso naar binnen moest omdat zijn banden het begonnen te begeven, vielen de eerste regendruppels.

Al snel glibberden de coureurs over het circuit en ging iedereen naar binnen voor banden geschikt voor de natte omstandigheden.

Zelfs met die banden hadden alle coureurs moeite om hun auto's op de baan te houden. Ook Verstappen had het lastig en tikte een paar keer de muur aan, zonder daarbij schade op te lopen.

De regen hield niet aan en toen de baan opdroogde, was de vierde zege van het seizoen voor Verstappen niet meer in gevaar.

Een race om te vergeten voor Pérez

Pérez ziet zichzelf als een serieuze kandidaat om het WK te winnen, maar die ambitie liep dit weekend een flinke deuk op.

Hij verpestte de kwalificatie met een vroege crash en was daardoor veroordeeld tot een inhaalrace op het smalle stratencircuit waar het moeilijk inhalen is.

Pérez had een paar plaatsen gewonnen toen hij bij een inhaalpoging zijn voorvleugel beschadigde. Na een pitstop voor een nieuwe vleugel kwam hij als negentiende de baan op, bijna terug bij af.

Tijdens de regen crashte Pérez nog een keer en sloot hij de grand prix - die hij vorig jaar wist te winnen - af in de achterhoede.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl