Verstappen in de muur
NOS SportAangepast

Verstappen vanaf pole in Monaco, Pérez crasht in eerste sessie kwalificatie

Max Verstappen begint de GP van Monaco vanaf poleposition. De regerend wereldkampioen hield Aston Martin-rijder Fernando Alonso en Ferrari-coureur Charles Leclerc na een bloedstollend gevecht achter zich.

Voor Sergio Pérez, teamgenoot van Verstappen, was de kwalificatie door een crash al na een paar minuten voorbij. Nyck de Vries kwam door Q1 en start morgen vanaf P12.

Pérez ging al na een paar minuten veel te vlot de bocht in en kwam hard tegen de muur terecht. Een flinke tegenvaller voor de Mexicaan, die morgen een onmogelijke inhaalrace wacht op het krappe stratencircuit van Monaco.

Horner over eerste en laatste startplek Verstappen en Pérez: 'Een Red Bull-sandwich'

Na een sterke eerste sessie kwam De Vries in Q2 net tekort. Toch zal de AlphaTauri-coureur zeker niet ontevreden zijn met zijn kwalificatie en het feit dat hij morgen vanaf de twaalfde plaats mag starten.

Gevecht in Q3

De derde en laatste sessie mondde uit in een enorm gevecht tussen Alonso, Leclerc en Verstappen. Lang leek Alonso pole te gaan pakken, maar in een sublieme laatste ronde was het toch Verstappen die aan het langste eind trok.

Voor Verstappen was het raceweekend vrijdag nog moeizaam begonnen. De technici van Red Bull experimenteerden toen met de afstelling van zijn wagen, maar dat pakte in de eerste training helemaal verkeerd uit. In de tweede sessie en derde waren die problemen verholpen en was Verstappen de snelste.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl