Aston Martin-baas Mike Krack
NOS Sport

Aston Martin-teambaas Krack met vertrouwen naar Monaco: 'Volgende stap een uitdaging'

Dit weekend komt het Formule 1-circus bijeen in de smalle straten van Monaco. De wedstrijd in Monte-Carlo is historisch, al is er ook kritiek. De races staan vaak niet bol van de gevechten, omdat inhalen lastig is. Voor Aston Martin-teambaas Mike Krack hoort het circuit echter gewoon bij de Formule 1.

"Monaco en de Formule 1 moeten samen blijven. Het is altijd fijn om hier te zijn. Natuurlijk hebben we moeilijkheden met de logistiek. Dat komt omdat we in een triple header zitten. We komen uit Imola. Hoewel we daar niet geracet hebben, hadden we daar alles wel klaargezet. Volgende week zetten we alles klaar in Spanje, en dat maakt het ingewikkeld. Aan de andere kant is het een geweldig evenement vol met historie. Je kan nergens zo dicht bij de auto's komen als hier."

Tweede plaats

Aston Martin is uitstekend begonnen aan het seizoen. Na een zevende plek bij de constructeurs vorig jaar, staat het team nu tweede op de ranglijst van de teams. Fernando Alonso haalde al vier keer het podium. Volgens Krack raken mensen al snel gewend aan de successen, en vraagt men al om meer. "Vooral onze baas, die wil meer zien", lacht Krack. "We zijn hier om mee te strijden, ons best te doen en te winnen. We wilden dit jaar een stap maken en dat is duidelijk gelukt. De volgende stappen zullen moeilijk worden, maar dat is de uitdaging."

De WK-stand op dit moment

Volgens Krack is de auto van 2023 een grote vooruitgang, vanwege de voorspelbaarheid. Fernando Alonso zinspeelde afgelopen week al op een mogelijke overwinning. Het zou zijn eerste zege zijn sinds de Grand Prix van Spanje in 2013. "Hij vertrouwt op het team, op de auto en natuurlijk op zichzelf", zegt Krack over Alonso. "Maar het is makkelijker gezegd dan gedaan. Als Fernando op zijn best is, moeten het team en de auto dat ook zijn. We mogen geen fouten maken. "

Daarmee verwijst de Luxemburgse teambaas naar de kwalificatie van de Grand Prix van Miami, waar Lance Stroll er in het eerste deel uitlag door een foute aanpassing aan de afstelling. "De droom om te winnen, verandert dan in de droom om op zijn best punten te scoren."

Updates

Aston Martin bracht, net als veel andere teams, de nodige updates richting Imola. Krack vindt het te riskant om al die vernieuwingen in Monaco voor het eerst te gebruiken, aangezien een ongeluk al snel op de loer ligt.

Bekijk hier waarom Krack niet alle updates in Monaco op de auto wil hebben:

Krack over sterk begin F1-seizoen Aston Martin: 'Succes went snel'

Aston Martin is dit seizoen het tweede team, op ruime achterstand van Red Bull Racing. Max Verstappen en Sergio Perez wonnen alle vijf tot nu toe gereden races en vier keer werd het zelfs een 1-2 voor het Oostenrijkse team. Voor veel fans dreigt een saai seizoen, maar voor Aston Martin is dat het allerminst.

"Voor ons is het een uitdaging. We moeten Red Bull complimenteren voor het werk dat ze geleverd hebben. Door een auto te brengen die zo dominant is, laten ze zien wat er mogelijk is en dat wij het veel beter moeten doen. We hebben een stap gezet, maar moeten nog een grote sprong maken om het gat te dichten. Voor jullie is het misschien saai, maar voor ons niet. Voor ons is het eerder frustrerend, maar het laat zien waar we heen moeten."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl