Italiaanse brandweerman met hond bij de overstroming
NOS SportAangepast

F1 doneert 1 miljoen aan getroffen gebied Italië: 'Alles doen om hen te steunen'

De Formule 1 doneert 1 miljoen euro aan de door overstromingen getroffen regio Emilia-Romagna. Dit weekend zou in de Noord-Italiaanse streek de GP van Emilia-Romagna worden gereden, maar woensdag besloot de organisatie de race te schrappen wegens de slechte weersomstandigheden.

Het gebied kampt al enige tijd met hevige overstromingen en aardverschuivingen, veroorzaakt door extreme regenval. Het dodental door het noodweer is opgelopen tot zeker acht. Meer dan tienduizend mensen zijn geëvacueerd. De Formule 1 komt nu met financiële steun.

"Ik ben geboren en opgegroeid in het prachtige land van Emilia-Romagna, een plek die een van de triestste momenten in zijn geschiedenis beleeft", verklaarde Formule 1-baas Stefano Domenicali. "De situatie waarmee de mensen in de regio worden geconfronteerd, is verschrikkelijk. Maar ik weet dat de veerkracht en de passie van de mensen in het gebied ze door de crisis zal helpen."

"We moeten er alles aan doen om hen te steunen in deze moeilijke tijd en daarom doneren we om de hulpverlening ter plaatse te ondersteunen", aldus Domenicali.

Oproep AlphaTauri-coureurs

Donderdag riep de Nederlandse coureur Nyck de Vries mensen op geld te doneren aan het noodfonds. Ook zijn AlphaTauri-teamgenoot Yuki Tsunoda deed een zelfde oproep. De fabriek van het team ligt in Faenza, midden in het getroffen gebied.

De Italiaanse renstal Ferrari kondigde donderdagmiddag al aan dat het financiële steun geeft aan de getroffen regio. Ook 1 miljoen euro.

Het circuit van Imola, waar dit weekend geracet zou worden, was eerder deze week ondergelopen. Evacuaties waren toen al gedaan.

Italiaanse overheidsinstanties drongen bij fans erop aan thuis te blijven vanwege de risico's. Er werden komend weekend meer dan 120.000 fans verwacht op Imola.

Formule 1-circuit onder water: 'Zo lang mogelijk gewacht met afgelasten'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl