Sparta heeft in leeg Euroborg weinig moeite met uitgeblust tiental Groningen

Bekijk de samenvatting van FC Groningen - Sparta

FC Groningen heeft het seizoen niet op een positieve noot kunnen afsluiten. De degradant ging in een lege Euroborg met 5-0 hard onderuit tegen Sparta Rotterdam.

De Groningers probeerden er in het begin nog wat van te maken en konden aanvankelijk prima mee met de nummer zes van Nederland. Zo haalde Laros Duarte uit van afstand en stelde hij daarmee Sparta-keeper Nick Olij flink op de proef.

In de 24ste minuut ging het echter mis voor Groningen: Nordin Musampa kreeg rood voor het neerhalen van Dirk Abels en de vrije trap werd door Jonathan de Guzman prachtig in de kruising gemikt.

Eenrichtingsverkeer

Vervolgens was het eenrichtingsverkeer, al vond Sparta pas na de rust weer het doel. Na de 2-0 van invaller Koki Saito, na een mooie aanval, ging het hard.

Pedro Alemañ was binnen enkele seconden twee keer gevaarlijk, maar keeper Jan de Boer redde. Een paar minuten later was het voor Verschueren, na een fraaie voorzet van Abels, wel raak.

Tobias Lauritsen tekende uit de rebound voor de vierde Rotterdamse treffer. Uiteindelijk bepaalde Vito van Crooij vanaf de stip de eindstand op 5-0.

Na afloop bevestigde Groningen-aanvaller Pepi dat er interesse voor hem is van Feyenoord en PSV:

Pepi bevestigt interesse Feyenoord en PSV: 'Wil graag in eredivisie blijven'