Sparta wint ruim van Cambuur en laat publiek nog een keer smullen op Kasteel

Bekijk de samenvatting van Sparta Rotterdam - SC Cambuur

Sparta heeft in Rotterdam met 4-1 van hekkensluiter SC Cambuur gewonnen. Door de zege weet Sparta dat het definitief zesde wordt.

Grote belangen stonden er niet op het spel, want Cambuur was al gedegradeerd en Sparta had al een ticket voor de play-offs om Europees voetbal op zak. Toch viel er genoeg te genieten.

Cambuur op voorsprong

Doelman Nick Olij keerde in de openingsfase een penalty van Cambuur-spits Roberts Uldrikis, waarna de Leeuwarders door een fraaie kopbal van Marco Tol alsnog op 1-0 voorsprong kwamen. Dit gebeurde na een kleine tien minuten.

Bekijk hieronder de reacties van trainers Maurice Steijn (Sparta) en Sjors Ultee (SC Cambuur):

Sparta-trainer Steijn wil na 'geweldig seizoen' ook graag nog een 'toetje'

Koki Saito tekende na een halfuur voor de 1-1 met een knal in de verre hoek en Michael Pinto bracht de Rotterdammers een kleine tien minuten voor rust op voorsprong. Hij plukte een afvallende bal in één keer uit de lucht en schoot vanaf de rand van het strafschopgebied gecontroleerd raak.

Joshua Kitolano besliste het duel vijf minuten later met een in de verre hoek geplaatste kopbal.

Vroeg in de tweede helft, na een schot op de paal van Uldrikis, zorgde Namli met een droog schot van afstand voor de eindstand.