NOS Sport

Hockeysters Amsterdam en SCHC in evenwicht in eerste finaleduel

Hockeysters Amsterdam en SCHC in evenwicht in eerste finaleduel

Het eerste finaleduel om de titel tussen de hockeysters van Amsterdam en SCHC heeft geen winnaar opgeleverd. In Amstelveen werd het 2-2. Maandag volgt in Bilthoven de return.

SCHC, dat voor de vierde keer in de finale staat, maar nog nooit de titel veroverde, bleef net als vorig seizoen ongeslagen in de reguliere competitie. Drievoudig kampioen Amsterdam verloor dit seizoen maar één keer en dat was met 3-2 op bezoek bij SCHC.

Amsterdam opende voor eigen publiek met lef en kwam al snel op een 1-0 voorsprong. Felice Albers zette met een korte combinatie een aanval op en vond Hester van der Veld. Zij werkte de bal richting het doel, waar Fiona Morgenstern alert was en binnentikte.

In het tweede kwart trok SCHC de stand gelijk via Mette Winter. Een hoge bal van Yibbi Jansen werd door aanvoerster Xan de Waard knap in de cirkel gecontroleerd, waarna ze de bal klaarlegde voor de vrijstaande Winter: 1-1.

Morgenstern op dreef

Vlak voor rust leken de bezoekers op voorsprong te komen toen Renée van Laarhoven - specialiste Jansen zat op de bank - een strafcorner hard richting doel pushte. Haar inzet werd op de lijn gekeerd, waarna het even later aan de andere kant wel raak was.

De hockeysters van Amsterdam vieren een doelpunt tegen SCHC

Freeke Moes bracht de bal hard de cirkel in, Morgenstern toucheerde de bal en maakte prompt haar tweede van de dag. Opmerkelijk, aangezien ze in de reguliere competitie nog maar vier keer het net had gevonden.

Amsterdam probeerde de rijen gesloten te houden, maar moest in de laatste minuten toch nog capituleren. SCHC kreeg nog een strafcorner en Jansen, die nu wel binnen de lijnen stond, schoot raak voor de 2-2.

Bekijk hieronder de reacties van speelsters Xan de Waard en Fiona Morgenstern.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl