NOS SportAangepast

Hockeyers Pinoké en Bloemendaal weer naar finale om landstitel

Pinoké weer naar finale play-offs na tweede zege op Kampong

Pinoké heeft voor het tweede seizoen op rij de finale van de play-offs om de landstitel bereikt. Na een 3-1 zege in het heenduel was de hockeyclub uit het Amsterdamse Bos in de return met 2-1 te sterk voor het Utrechtse Kampong.

Bloemendaal versloeg Rotterdam met 4-3 en is voor het tweede jaar op rij de tegenstander van Pinoké in de finale.

De wedstrijd in Utrecht begon spectaculair. Binnen een minuut na het fluitsignaal was het al raak voor de bezoekers, toen Sebastien Dockier de bal binnentikte bij de tweede paal.

Boarding begeeft het

Bij het juichen ging het even mis. Pinoké-fans waren dermate enthousiast dat de boarding langs het veld het begaf en de wedstrijd even stillag vanwege herstelwerkzaamheden.

'Wat gebeurt hier?!'

Kampong moest even bijkomen van de snelle openingsgoal, maar deed bij de eerste strafcorner wat terug. Jonas de Geus sleepte de bal voorbij doelman Hidde Brink en zorgde zo voor de gelijkmaker.

Lang stond de 1-1 echter niet op het scorebord, want een seconde of twintig later had Pinoké weer orde op zaken gesteld, via Florent van Aubel. Het had in het eerste kwart zelfs nog 3-1 kunnen worden, maar Lukas Sutorius maaide in kansrijke positie compleet langs de bal.

Ook in de drie daaropvolgende kwarten viel er geen doelpunt meer. Kampong was via strafcorners nog wel dichtbij, maar doelman Brink speelde een goede wedstrijd en verrichtte enkele knappe reddingen.

Hockeyfeest in Bloemendaal

In Bloemendaal moest Rotterdam een 2-1 nederlaag van donderdag goed zien te maken. De kampioen van 2013 en de 22-voudig kampioen in totaal schotelden de toeschouwers een waar spektakel voor. In de eerste minuut kreeg Bloemendaal de eerste kans en verdiende Rotterdam een strafcorner.

Tim Swaen opende uit een corner de score voor de thuisploeg. Rotterdam, dat binnen twintig minuten vijf corners versierde, kwam via Pepijn van der Heijden weer op gelijke hoogte. Hij verzilverde een van de corners.

Bloemendaal viert feest

Na rust nam Rotterdam via een benutte strafbal van Jeroen Hertzberger een 2-1 voorsprong, dat was voor even genoeg om beide ploegen in evenwicht te brengen. Vijf minuten later stond het alweer gelijk en nam Bloemendaal het heft in handen.

Bevrijdende treffer

De Belg Arthur Van Doren, de maker van de 2-2, zorgde ook voor de 3-2 voordat Hertzberger beide ploegen nogmaals op gelijke hoogte bracht. Uiteindelijk was het Roel Bovendeert die voor Bloemendaal de bevrijdende 4-3 maakte en Rotterdam daarmee gedesillusioneerd achterliet.

Vorig seizoen stonden Pinoké en Bloemendaal ook in de finale om het landskampioenschap. Voor Pinoké was dat toen een primeur. Bloemendaal won de eerste twee finalewedstrijden en veroverde zo zijn 22ste titel.