Marloes Oldenburg, Benthe Boonstra, Hermijntje Drenth en Tinka Offereins in de vier-zonder-stuurvrouw
NOS Sport

Vier-zonder-stuurman en vier-zonder-stuurvrouw naar finales bij EK roeien

Bij de EK roeien in het Sloveense Bled hebben zowel de Nederlandse vier-zonder-stuurman als de vier-zonder-stuurvrouw zich vrijdag geplaatst voor de finale.

De mannen (Guus Mollee, Nelson Ritsema, Olav Molenaar en Gert-Jan van Doorn) waren de snelste in de herkansing, de vrouwen (Marloes Oldenburg, Benthe Boonstra, Hermijntje Drenth en Tinka Offereins) gingen door na een tweede plaats.

De finale bij de vrouwen is zaterdag om 12.22 uur, bij de mannen zondag om 11.33 uur.

Ook de twee-zonder-stuurman kwam in de herkansingen in actie. Guillaume Krommenhoek en Abe Wiersma plaatsten zich voor de halve finales van zaterdag. Lennart van Lierop won in de skiff zijn serie en kwalificeerde zich daarmee ook voor de halve finales.

Donderdag plaatsten Ymkje Clevering en Veronique Meester zich in de twee-zonder-stuurvrouw al voor de finale op het Meer van Bled (zondag om 11.49 uur), net als Roos de Jong en Laila Youssifou in de dubbeltwee (zondag om 12.37 uur).

De Nederlandse dubbelvier bij zowel de vrouwen als de mannen staan zaterdag ook in de finale, om respectievelijk 13.25 uur en 13.41 uur. En dat geldt ook voor de mannenacht, die zaterdag om 14.29 uur van start gaan.

Voor de halve finales plaatsten zich donderdag al Karolien Florijn in de skiff en de dubbeltwee van de mannen (Stef Broenink en Melvin Twellaar).

Na het zilver bij de Olympische Spelen liet Stef Broenink het roeien even voor wat het was en werd Melwin Twellaar succesvol in de skiff. Bij de EK zijn ze nu weer een duo in de dubbeltwee..

Twellaar en Broenink herenigd in dubbeltwee en gebrand op meer eremetaal

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl