Ruud van Nistelrooij
NOS Voetbal

PSV en trainer Van Nistelrooij per direct uit elkaar, Rutten tegen AZ op de bank

Trainer Ruud van Nistelrooij vertrekt per direct bij PSV. Hoewel de Eindhovenaren tweede staan in de eredivisie en de KNVB-beker wonnen, was er onvrede ontstaan over de werkwijze van de oud-international van Oranje.

Assistent Fred Rutten zit zondag op de bank bij de Eindhovenaren, die op bezoek bij AZ plek twee en daarmee de voorronde voor de Champions League kunnen veiligstellen. De voorsprong op Ajax is drie punten, maar de Amsterdammers hebben een beter doelsaldo.

Van Nistelrooij voerde dinsdag nog een gesprek over zijn functioneren met de clubleiding, waarin werd besloten na het seizoen verder te praten.

Maar woensdagochtend liet hij de club weten dat er in zijn ogen toch te weinig draagvlak en support was om nog langer door te gaan. Dit vertelde hij daarna ook aan de spelersgroep en staf.

Stormachtige entree

Clubman Van Nistelrooij (46) had vorig seizoen Jong PSV onder zijn hoede en werd na het vertrek van trainer Roger Schmidt doorgeschoven als hoofdcoach. Zijn entree was stormachtig met meteen de overwinning op regerend kampioen Ajax in de strijd om de Johan Cruijff Schaal.

De technische staf van PSV afgelopen weekend, met Fred Rutten, André Ooijer en Ruud van Nistelrooij

Maar al snel volgden ook de eerste grote teleurstellingen, met een ongelukkige uitschakeling in de voorronde van de Champions League door Rangers FC en wisselende resultaten in de competitie. Zo werd verloren bij de latere degradanten SC Cambuur en FC Groningen.

Interne onrust

Toch was er ook nog meer succes, met winst van de KNVB-beker. En ver achter kampioen Feyenoord ligt PSV op koers om ten koste van Ajax de tweede plaats te bemachtigen.

Vorige week werd ineens bekend dat er interne onrust heerste. Nadat PSV tegen sc Heerenveen (3-3) verzuimd had om de tweede plaats definitief veilig te stellen, barstte de bom alsnog en stapte hij op.

Vertrek Van Nistelrooij komt hard aan bij PSV-iconen: 'Alleen Ruud weet waarom'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl