Suzanne Schulting
NOS Schaatsen

Schulting neemt rust: aanpassingen in voorbereiding nieuwe shorttrackseizoen

Suzanne Schulting heeft besloten met een aangepaste voorbereiding naar het nieuwe shorttrackseizoen toe te werken. Daarbij staat het hervinden van de balans tussen wat ze fysiek en mentaal aankan centraal, laat de drievoudig olympisch kampioene via een persbericht weten.

"Iedereen die mij kent, weet dat dit heel moeilijk voor me is", aldus de 25-jarige Schulting. "De afgelopen zeven jaar ben ik bijna dagelijks tot het uiterste gegaan. Dat heeft me heel veel moois gebracht, maar het heeft ook heel veel van me gevergd. Het is nu echt tijd om de batterij weer helemaal op te laden."

Schulting, die in 2018 haar eerste olympische titel veroverde en daar in 2022 twee gouden medailles aan toevoegde, is al jaren zowel individueel als met de aflossingsteams zeer succesvol. Ze bezit tien wereld- en zeventien Europese titels.

'Helemaal leeg'

Van de WK in maart in Seoul keerde ze terug met drie gouden medailles en één zilveren exemplaar in de koffer, maar toen al bleek het intensieve seizoen veel van haar gevraagd te hebben. Na het missen van het goud op 'haar' 1.000 meter verklaarde ze "echt helemaal leeg" te zijn.

Bekijk de reactie van Suzanne Schulting na het missen van WK-goud op de 1.000 meter en na het winnen van de titel op de relay:

"Ze leverde daar prima prestaties, maar die moesten echt uit haar reserves komen", haalt Remy de Wit, technisch directeur van de KNSB, dat toernooi terug in de herinnering. "Dat is reden voor ons geweest om heel goed te kijken hoe Suzanne er nu zowel fysiek als mentaal voor staat. De conclusie die we gezamenlijk hebben getrokken is dat Suzanne zich in haar eigen tempo en apart van het team gaat voorbereiden op het nieuwe seizoen."

De rust die ze daarbij ook zal nemen, zou ertoe kunnen leiden dat Schulting de eerste reeks wereldbekerwedstrijden van komend seizoen aan zich voorbij zal laten gaan. De focus gaat naar de tweede helft van het seizoen met als hoogtepunt de WK in Rotterdam.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl