Matig PSV verzuimt tweede plaats en Champions League-voetbal veilig te stellen

Bekijk de samenvatting van PSV - sc Heerenveen

PSV heeft verzuimd om de tweede plaats in de eredivisie veilig te stellen. De matige spelende Eindhovenaren kwamen in eigen huis niet verder dan 3-3 tegen sc Heerenveen en mochten zelfs opgelucht ademhalen dat in het slotkwartier een 1-3 achterstand werd weggewerkt.

Door het resultaat en de overwinning van Ajax op FC Utrecht (3-1) moet PSV volgende week in de uitwedstrijd bij AZ minimaal een punt halen om zeker te zijn van de tweede plaats en Champions League-voetbal. Ajax gaat dan op bezoek bij FC Twente.

De eerste helft was symptomatisch voor het wisselvallige spel dat PSV dit voetbalseizoen heeft laten zien. De ploeg van trainer Ruud van Nistelrooij startte nog redelijk en kwam na veertien minuten op voorsprong toen Ibrahim Sangaré een voorzet van Luuk de Jong binnenkopte.

Heerenveen buigt duel om

PSV verzuimde met twee goede schietkansen voor Xavi Simons verder afstand van Heerenveen te nemen en kreeg pardoes de gelijkmaker om de oren. Verdediger André Ramalho blunderde bij een Friese uitbraak en zag de door PSV begeerde Milan van Ewijk profiteren.

De Eindhovenaren waren het kwijt en incasseerden vlak voor rust een nieuwe tegenvaller toen Antoine Colassin na een uitbraak met een handig wippertje de 1-2 voor Heerenveen maakte.

Met invallers Fábio Silva en Thorgan Hazard voor respectievelijk Guus Til en Anwar El Ghazi zocht PSV in de tweede helft naar frisheid, maar het was Heerenveen dat opnieuw scoorde.

Het was weer Anderlecht-huurling Colassin die met een fraaie bal in de verre hoek voor 1-3 zorgde. Heerenveen controleerde de voorsprong en PSV was niet bij machte om grote kansen te creëren.

Bekijk hieronder de interviews met Ruud van Nistelrooij (voor en na de wedstrijd), Joey Veerman en Kees van Wonderen:

De aansluitingstreffer van De Jong in de 79ste minuut, een rake kopbal na een corner van Joey Veerman, gaf PSV vervolgens nieuwe energie.

De Eindhovenaren leefden op en kwamen via een strafschop van Simons op 3-3. De aanvallende middenvelder had daarvoor een penalty afgedwongen, nadat hij door Jeffrey Bruma was aangetikt in het strafschopgebied.

PSV jaagde op de winst, maar een grotere ontsnapping zat er niet in voor de Eindhovenaren, die volgende week in Alkmaar dus nog vol aan de bak moeten om plaats twee binnen te halen.