Inwoners van Ghibullo bij Ravenna halen hun huizen leeg
NOS NieuwsAangepast

Ruim 36.000 mensen geëvacueerd vanwege overstromingen Noord-Italië

In Noord-Italië is het aantal mensen dat na de overstromingen is geëvacueerd opgelopen tot zeker 36.600. Het zijn met name inwoners van de provincie Ravenna, meldt persbureau ANSA. Ook in de stad Ravenna zelf is een groot deel van de buitenwijken onder water komen te staan.

In de provincie is een helikopter neergestort die vanwege stroomstoringen bezig was hoogspanningsleidingen te controleren. Vier inzittenden raakten gewond, van wie twee ernstig.

De neergestorte helikopter in de provincie Ravenna

Dit weekend keerde de regen terug in de regio Emilia-Romagna, die de afgelopen dagen al zwaar werd getroffen door het noodweer. Nog steeds staan uitgestrekte gebieden onder water en zijn er regelmatig aardverschuivingen.

Die aardverschuivingen hebben voor miljarden schade aan de wegen veroorzaakt, vooral in de Apennijnen, meldt de vice-president van de regio.

Het overstroomde centrum van Lugo, in de buurt van Ravenna (foto van 19 mei)

Nu het opnieuw is gaan regenen wordt gevreesd dat door de neerslag het waterpeil in de rivieren weer stijgt en ze opnieuw buiten hun oevers treden. In delen van de regio geldt nog altijd het hoogste waarschuwingsniveau.

Meloni eerder terug van G7-top

In Emilia-Romagna zijn tot nu toe zeker veertien mensen om het leven gekomen door het noodweer. Vanwege de situatie keert premier Meloni eerder terug van de G7-top in Japan. Zij is deze zondag alweer in Italië.

Ook andere delen van Italië hebben last van slecht weer. Zo kampt de zuidelijke regio Calabrië met zeer harde wind. In de stad Reggio Calabria kwam een man om het leven nadat hij geraakt werd door een omvallende boom. Ook op Sicilië is de brandweer druk met omgevallen bomen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl