(Vakantie)verkeer op de snelweg
In samenwerking met
NH
NOS NieuwsAangepast

Drukte op de weg aan vooravond van zomers Hemelvaartweekend

Het was relatief druk op de Nederlandse wegen op de dag voor Hemelvaart. "De spits is ruim een uur vroeger begonnen dan normaal", zegt de ANWB. Het ging zowel om woon-werkverkeer als vakantiegangers die voor een lang weekend weggingen.

Volgens de ANWB stond er rond 17.30 uur meer dan 1000 kilometer file. Tijdens een gemiddelde spits staat er zo'n 350 kilometer file. De files losten vrij vlot weer op. Rond 18.45 uur stond er nog zo'n 200 kilometer file. De drukste avondspits van dit jaar was ruim een maand geleden. Voor het paasweekend stond er op het hoogtepunt 1500 kilometer file.

Veel verkeer trok naar het zuiden voor vakantie. Ook rond Arnhem en Nijmegen was het druk, onder meer met Duitse vakantiegangers die hier op vakantie gaan, aldus een woordvoerder van de ANWB. Volgens NH Nieuws trekken veel vakantiegangers dit weekend naar de kust of naar Texel.

Op deze camping in Voorne-Putten was de toestroom van toeristen ook goed te merken:

Zonnig Hemelvaartweekend op komst: op deze camping worden de eerste voortenten al opgezet

Bij Teso, de veerdienst naar Texel, wordt gerekend op extra drukte. "Het zal wel drukker zijn dan gemiddeld", zegt directeur Cees de Waal. "Maar de bezoekers komen zowel woensdag, donderdag, als vrijdag naar Texel. Daardoor verwachten we niet op één moment de piekdrukte."

Vakantiegangers in Nederland hebben geluk met het weer: het wordt komend weekend op veel plekken warmer dan 20 graden. Zondag kan het lokaal zelfs 25 graden worden.

Zondagavond kan het ook druk worden op de wegen door mensen die terugkomen van vakantie, waarschuwt de ANWB. "Ook dan kunnen we files verwachten."

Veel mensen trekken er dit weekend op uit

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl