Teleurstelling bij de spelers van Leicester

Liverpool drukt Leicester dieper in de zorgen, kampioen van 2016 blijft voorlaatste

Leicester City, de landskampioen van 2016, is weer een stapje dichter bij degradatie uit de Premier League. Door een 3-0 nederlaag tegen Liverpool blijft de ploeg voorlaatste, met nog twee wedstrijden te gaan. Het gat met de veilige plek 17 is twee punten.

Liverpool, met Cody Gakpo en Virgil van Dijk in de basis, blijft door de overwinning in de race voor een Champions League-ticket. De ploeg staat nu vijfde op één puntje van Manchester United en Newcastle, met een wedstrijd meer gespeeld. Plek vier geeft recht op deelname aan de Champions League.

Stand Premier League

In een onrustige beginfase, waarin Leicester met name via oudgediende Jamie Vardy een aantal keer dreigend werd, werd in een hoog tempo gespeeld. Maar echt grote scoringskansen kregen beide teams niet.

De eerste grote kans was wel meteen raak. Het was Liverpool dat scoorde na een perfect uitgevoerde aanval: Mo Salah gaf de bal prachtig voor op Curtis Jones, die de bal in de verre hoek kon binnenprikken.

Jamie Vardy baalt

Nog geen handvol minuten later verdubbelde Liverpool de voorsprong, het was opnieuw Salah die Jones bediende: 0-2. Vanaf de aftrap was het bijna opnieuw raak, maar Cody Gakpo strandde op doelman Daniel Iversen.

Tot de rust was Liverpool heer en meester, maar gescoord werd er niet meer.

Curtis Jones viert een van zijn treffers

Na de pauze was Liverpool opnieuw de bovenliggende partij, maar tot grote kansen kwam het niet. Al was Mo Salah na 68 minuten nog dicht bij een treffer. Zijn inzet werd met de vuisten gekeerd door doelman Iversen.

Trent Alexander-Arnold schoot twee minuten later wel raak. Salah hakte een vrije trap naar de verdediger van Liverpool en die knalde de bal in de winkelhaak: 0-3. Salah, de man van drie assists, had zelf ook nog moeten scoren. Hij ging alleen op doelman Iversen af, maar schoot naast.