Antony en Martial vieren de 1-0 voor Manchester United

Ten Hag met United steviger op plek vier na zege, Southampton gedegradeerd

Manchester United heeft goede zaken gedaan in de strijd om de Champions League-plekken. Dankzij een 2-0 overwinning op Wolverhampton Wanderers staat de ploeg van trainer Erik ten Hag steviger op de vierde plek, met vier punten voorsprong op Liverpool en nog drie wedstrijden te gaan.

De eerste vier plekken zijn goed voor een direct startbewijs voor de Champions League.

United begon stroef thuis op Old Trafford maar kort na het halfuur kwam het op 1-0 door een doelpunt van Anthony Martial, op aangeven van oud-Ajacied Antony. De Braziliaan gunde Martial een niet te missen kans, die dan ook niet gemist werd.

De tweede helft was United beter maar het spel bleef stroef. Twintig minuten voor tijd kwam met Wout Weghorst de eerste Nederlander binnen de lijnen. Kort daarna kreeg Sancho een uitgelezen kans, maar Wolves-doelman Daniel Bentley redde knap. Ook op afstandsschoten van Casemiro en Antony reageerde Premier League-debutant Bentley uitstekend.

In blessuretijd maakte de jonge Argentijnse invaller Alejandro Garnacho via binnenkant paal nog de 2-0 uit een counter.

Concurrent Newcastle verspeelt punten, eerste degradant bekend

Nummer drie op de ranglijst, Newcastle United, kwam niet verder dan een gelijkspel (2-2) bij degradatiekandidaat Leeds United. Dat kwam nog wel 1-0 voor bij het thuisdebuut van Sam Allardyce dankzij een doelpunt van aanvoerder Luke Ayling.

Sam Allardyce bij zijn thuisdebuut op Elland Road

Patrick Bamford miste vervolgens een stafschop, waarna Callum Wilson namens Newcastle er wel een benutte in de eerste helft en een in de tweede helft.

Oud-Ajacied Rasmus Kristensen bepaalde via een tegenstander de eindstand. Bij Newcastle stond Sven Botman de hele wedstrijd in de basis, Pascal Struijk viel in de blessuretijd in bij de thuisploeg.

Southampton is de eerste Premier-Leaguedegradant van dit seizoen. 'The Saints' zaten elf achtereenvolgende seizoenen in de Premier League maar kenden een teleurstellend jaar met weinig hoogtepunten. Thuis tegen Fulham werd het lot bezegeld met een 2-0 thuisnederlaag.