NOS Voetbal

Barcelona loopt massaal uit voor Catalaanse landskampioenen in open bus

Barcelona is gehuldigd doormiddel van een rijtour door de stad

De mannen- en vrouwenploeg van FC Barcelona zijn met een open bus door Barcelona gereden en daar toegejuicht door een enorme menigte. Beide voetbalteams zijn landskampioen geworden en dat werd uitgebreid gevierd.

De bus vertrok vanaf stadion Camp Nou om vervolgens een rijtour door de stad te maken. Er was uit voorzorg veel politie op de been. De rondrit verliep zonder problemen. Zondagavond moesten de spelers na het behalen van de landstitel nog op de vlucht voor supporters van stadgenoot Espanyol.

Na het laatste fluitsignaal stormden boze supporters van de verliezende club het veld op. Om het vege lijf te reden renden de spelers zo snel mogelijk de catacomben in.

Mannen- én vrouwenploeg FC Barcelona vieren landstitel in centrum stad

Het is voor de mannenploeg de eerste titel sinds 2019, en dus ook de eerste van Frenkie de Jong sinds zijn komst naar de club.

De vrouwen hadden in april de titel al veiliggesteld, ze speelden slechts één wedstrijd gelijk en verder werden alle wedstrijden gewonnen. Dat gelijke spel was wel een memorabel puntverlies. Het was voor het eerst in 62 wedstrijden dat de vrouwen van Barcelona niet wonnen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl