De politie doet onderzoek bij de woning in Rotterdam
NOS NieuwsAangepast

Opnieuw explosies bij woningen in Rotterdam

In Rotterdam zijn vannacht twee explosies geweest. De eerste was rond 01.30 uur in de wijk Spangen bij de deur van een portiekflat. Niemand raakte gewond, maar er is wel schade aan de portiek. De politie doet onderzoek.

De tweede ontploffing was rond 05.00 uur bij een woning aan de Olmendaal, aan de zuidkant van de stad. Na de explosie ontstond veel rook. Daarom werd voor de zekerheid een aantal mensen nagekeken door ambulancepersoneel, twittert de politie.

Dit jaar zijn er al meer dan vijftig explosies in de regio Rotterdam geweest. Dat zijn er meer dan heel vorig jaar. De gemeente Rotterdam en de politie hebben de beveiliging opgeschroefd op plekken waar de afgelopen tijd explosies hebben plaatsgevonden. Dit gebeurt onder meer door cameratoezicht.

Drugsbendes

De explosies in de stad zijn waarschijnlijk het gevolg van ruzies tussen rivaliserende drugsbendes. De toename heeft volgens burgemeester Aboutaleb te maken met de strengere aanpak van drugscriminaliteit in de Rotterdamse havens. "Er worden zo veel drugs in beslag genomen dat drugscriminelen elkaar verwijten gaan maken waarom een lading is verdwenen", zei de burgemeester vorige maand.

Gisteren werden drie mannen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een brandstichting en een explosie op de Crooswijkseweg, eind vorige maand. De brand en de explosie waren bij een toko op de Crooswijkseweg. Inmiddels zijn er zo'n 45 verdachten aangehouden voor het buitensporige geweld, zoals explosies en schietpartijen.

Amersfoort

Ook in Amersfoort doet de politie onderzoek bij een woning waar vannacht met een explosief schade werd aangericht. Niemand raakte gewond, maar de schade is aanzienlijk, meldt de politie op Twitter. De aanleiding voor de explosie is niet bekend.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl