Bij de explosie zijn geen gewonden gevallen
NOS Nieuws

Ontploffing bij woning in Capelle aan den IJssel

Bij een woning in Capelle aan den IJssel is afgelopen nacht iets voor 01.30 uur een explosie geweest. Er raakte niemand gewond, maar er is wel schade aan de woning.

Een woordvoerster van de politie laat weten dat er ten tijde van de ontploffing niemand aanwezig was in de woning aan de Ericastraat. Wat de omvang van de schade is, kan ze niet zeggen. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar het incident. Een woordvoerder kan nog niet zeggen of er een verband is met eerdere explosies. Eerder zijn er verdachten uit Capelle aan den IJssel aangehouden wegens mogelijke betrokkenheid bij ontploffingen in Rotterdam en omgeving.

Dit jaar zijn er al meer dan vijftig explosies bij woningen in de regio Rotterdam geweest. Dat zijn er meer dan heel vorig jaar. De gemeente Rotterdam en de politie hebben de beveiliging opgeschroefd op plekken waar de afgelopen tijd explosies zijn geweest. Dit gebeurt onder meer door cameratoezicht.

Er zijn dit jaar al meer dan 30 mensen opgepakt die in verband worden gebracht met de explosies. De incidenten worden in verband gebracht met de handel in verdovende middelen en andere criminele activiteiten.

Afgelopen week kondigde de gemeente Rotterdam aan dat het preventief gaat fouilleren in wijken met veel explosies. Burgemeester Ahmed Aboutaleb heeft de wijken Crooswijk en het Oude Westen aangewezen als veiligheidsrisicogebied, wat de maatregel mogelijk maakt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl