De politie doet onderzoek bij de toko aan de Crooswijkseweg
NOS Nieuws

Drie aanhoudingen voor brandstichting en explosie bij Rotterdamse toko

De Rotterdamse politie heeft drie mannen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een brandstichting en een explosie op de Crooswijkseweg, eind vorige maand. Het zijn een man van 18 uit Capelle aan den IJssel en twee Rotterdammers van 17 en 20 jaar oud. De brand en de explosie waren bij een toko op de Crooswijkseweg.

Rotterdam kampt al maanden met nachtelijke explosies en achtergelaten explosieven bij woningen en winkels. Dit jaar waren het er al meer dan 50, meer dan in heel vorig jaar.

De politie doet nog onderzoek naar de rol die de verdachten mogelijk hadden bij de incidenten aan de Crooswijkseweg. Ook de mate van hun betrokkenheid is nog niet bekend.

Getuige belde politie

Deze specifieke brandstichting en explosie aan de Crooswijkseweg waren op 29 en 30 april. In de nacht van 28 op 29 april zag een getuige twee mannen bij het pand en rook een rare lucht. Daarop is de politie gebeld. Eenmaal bij de winkel ontdekten agenten een fles met een vermoedelijk brandbare vloeistof.

De nacht daarop werden buurtbewoners rond 02.30 uur opgeschrikt door harde knallen. Een jongen in donkere kleding rende daarna weg over de Boezemsingel. Bij beide incidenten raakte niemand gewond.

In de wijken Crooswijk en het Oude Westen, die regelmatig worden getroffen door dit soort incidenten, wordt sinds begin deze maand preventief gefouilleerd. De nachtelijke ontploffingen en achtergelaten explosieven houden vermoedelijk verband met de drugshandel.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl