Minister Dennis Wiersma (VVD)
NOS Nieuws

Minister Wiersma: ook VVD-medewerkers met klachten over mijn gedrag

Ook in de periode dat huidig minister Dennis Wiersma voor Primair en Voortgezet Onderwijs Kamerlid was, hebben medewerkers van de VVD zijn gedrag als onaangenaam en kwetsend ervaren. Wiersma zegt in een bericht op Instagram dat zij dat hem hebben laten weten.

Hij zegt daarbij dat hij de signalen destijds onvoldoende "tot zich heeft genomen of zich ervoor heeft afgesloten". Het gaat om inmiddels oud-medewerkers van de VVD-fractie. "Ik ben wel degelijk een hork geweest. Ik heb mensen daarmee tekortgedaan en dat spijt mij zeer."

De oud-medewerkers hebben aangegeven geen behoefte te hebben aan een gesprek, zegt Wiersma. Maar als dat mocht veranderen, blijft hij daartoe bereid. "Dat geldt vanzelfsprekend ook als er zich in andere organisaties alsnog mensen zouden melden. Ik zal daarvan leren."

Razernij

In april kwam naar buiten dat Wiersma op het ministerie van Onderwijs "geregeld door het lint ging en dat hij kon ontsteken in razernij". Een aantal ambtenaren zou om die reden zijn opgestapt.

De minister kondigde daarop aan dat hij met voormalige collega's in gesprek zou gaan over zijn gedrag. Hij werkte onder andere ook nog als staatssecretaris op het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en bij pensioenuitvoerder PGGM en FNV Jong.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl