NOS Voetbal

Aanvoerder Spitse na eerste landstitel in vijf jaar: 'Ajax staat voor prijzen pakken'

Aanvoerder Spitse na landstitel: 'Ajax staat voor prijzen pakken'

"Ajax staat voor prijzen pakken", vatte Sherida Spitse de geslaagde middag voor de Amsterdammers in Zwolle samen. De aanvoerder kreeg de kampioensschaal uitgereikt door de in de winterstop naar Arsenal vertrokken Victoria Pelova.

Niet alleen Spitse toonde haar blijdschap na de 6-1 winst bij PEC, ook tweevoudig doelpuntenmaker Romeé Leuchter.

"Dit is niet te beschrijven, ik ben zó blij", reageerde Leuchter kort na afloop. "We hebben het vandaag geflikt. Ik ben trots op het team."

Twente afgetroefd

Tot een week geleden, toen Ajax na een 1-0 zege op directe concurrent FC Twente de koppositie overnam, zag het er niet naar uit dat de Amsterdammers de schaal in ontvangst konden nemen.

"Toen wij begin maart gelijkspeelden tegen Feyenoord had ik zoiets van: misschien is het wel bijna over. Maar toen won Fortuna Sittard een dag later van Twente en kregen we een nieuwe kans. Daar zijn we vol voor gegaan."

Al die inspanningen leverden uiteindelijk het kampioenschap op, ook tot vreugde van keepster Lize Kop. "Dit is zó lekker, echt onbeschrijfelijk. 'Hij' is gewoon weer thuis. We hebben hier zo veel energie in gestoken, zo hard voor gewerkt. Dit is top."

Coach Suzanne Bakker sloot zich daar uiteraard bij aan: "Dit is fantastisch, ik besef het nog niet echt. En op deze manier ook. In de rust dacht ik: dit gaan we nooit meer weggeven. Dat voelde ik aan alles."

Spitse voelde hetzelfde. "Toen was het gedaan, al moet ik eerlijk zeggen dat de winst op Twente vorige week al hét moment was. Ik ben heel erg trots op het team. Feestvieren? Tot in de late uurtjes!"

Bekijk de samenvatting van PEC Zwolle-Ajax:

Oppermachtige Ajax-vrouwen veroveren voor het eerst sinds 2018 de landstitel

Bij FC Twente was de teleurstelling logischerwijs enorm. Fenna Kalma, opnieuw topscorer van het seizoen, kondigde haar afscheid aan en gaat haar carrière vervolgen in het buitenland.

Ook keepster Daphne van Domselaar gaat haar geluk elders beproeven. De toekomst van aanvoerder Renate Jansen is nog ongewis.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl