Rodrygo viert openingstreffer

Rodrygo leidt Real Madrid naar Spaanse bekerwinst tegen Osasuna

De Spaanse beker is voor de twintigste keer gewonnen door Real Madrid: 2-1. Osasuna - tiende in La Liga - bood dapper tegenstand, maar bleek niet opgewassen tegen het Madrileense sterrenensemble. Rodrygo was met twee treffers de gevierde man.

Osasuna bereikte pas één keer eerder de finale van de Spaanse beker. Dat gebeurde in 2005, toen Real Betis te sterk was. Ook nu leek een overwinning een grote uitdaging, zo gaf coach Jagoba Arrasate al toe voor het duel.

Diezelfde trainer zag dat zijn ploeg - die nog niet gefocust bleek - al binnen twee minuten op achterstand kwam. Een rampstart dus. Real-aanvaller Vinícius Júnior soleerde knap richting het doel van Osasuna, gaf voor en vond Rodrygo die koel binnenschoot.

Vinícius Júnior heeft het aan de stok met Osasuna-spelers

Na het doelpunt had 'De Koninklijke' de touwtjes in handen en kreeg het verschillende kansen. Desondanks vocht Osasuna voor iedere meter en viel de gelijkmaker na een halfuur spelen zelfs bijna te noteren.

Abde Ezzalzouli ging alleen op het doel van Thibaut Courtois af en verschalkte de geprezen doelman met een lobje. Een doelpunt werd maar net voorkomen door Daniel Carvajal, die de bal van de doellijn haalde.

Voor rust was Real nog meerdere keren gevaarlijk. Een vrije trap van David Alaba spatte uiteen op de lat en Vinicius, die regelmatig uit de tent gelokt werd door Osasuna-spelers, was dicht bij een tweede treffer.

Lucas Torró viert treffer in bekerfinale

Real Madrid kwam minder sterk uit de kleedkamer na rust. Osasuna drong steeds meer aan en dwong na een uur spelen zelfs een gelijkmaker af. Een afvallende voorzet kwam bij middenvelder Lucas Torró terecht, die zijn afstandsschot laag in de linkerhoek plantte.

De treffer zorgde voor een hoop euforie bij de meegereisde supporters uit Pamplona. De wedstrijd moest zelfs even stilgelegd worden door een klein brandje - veroorzaakt door vuurwerk - op de tribune. Na het blussen kon de wedstrijd hervat worden.

Weer Rodrygo

Ondanks de goal kon Osasuna niet echt doordrukken en nam Real Madrid weer meer initiatief. Twintig minuten voor tijd trof de gedoodverfde winnaar van deze finale ook doel. Het was opnieuw Rodrygo. Hij werkte een gekraakt schot van Tony Kroos tegen de touwen.

De Madrilenen gaven daarna weinig ruimte meer weg en Osasuna was - op één kans in de slotfase na - niet meer bij machte een verlenging af te dwingen.