Max Verstappen
NOS SportAangepast

Verstappen op dreef in Miami, De Vries nog zoekende naar grip en snelheid

Max Verstappen heeft in de tweede training voor de Grand Prix van Miami laten zien dat hij opnieuw de favoriet is. Met 1.27,930 zette hij de snelste ronde neer.

Eerder op de dag reed de tweevoudig wereldkampioen nog de vierde tijd in de eerste training. Doordat er toen nog nauwelijks grip op de baan was, waren de rondetijden toen zo'n drie seconden langzamer.

Voor Nyck de Vries verloopt het raceweekend in Florida nog niet zoals gewenst. De coureur van AlphaTauri kwam in de eerste training niet verder dan tien rondes en de laatste plek. In de tweede training noteerde hij de negentiende tijd.

Op het nieuwe asfalt - een groot deel van het circuit rondom het American Football-stadion in Miami is speciaal voor de grand prix aangelegd - was het behoorlijk zoeken naar grip. "Als je één millimeter van je lijn gaat, ben je meteen alle grip kwijt", klaagde Verstappen over de boordradio.

Spin De Vries

Dat ondervond onder anderen De Vries, die al na tien minuten spinde en in het vervolg van de eerste training niet meer in actie kwam. Ook enkele andere coureurs spinden en Nico Hülkenberg van Haas belandde zelfs in de muur, waardoor de training onderbroken moest worden.

Naarmate er meer rondes gereden werden, nam de grip op het circuit toe. In de laatste minuten van de eerste training wist het Mercedes-duo George Russell en Lewis Hamilton onder de tijd van Verstappen te duiken, net als Charles Leclerc van Ferrari.

Aan het einde van de tweede training schoot Leclerc in een bocht rechtdoor de bandenstapel in. De training moest daardoor enkele minuten worden stilgelegd. De Monegask eindigde nog wel als derde, achter Verstappen en zijn Ferrari-teamgenoot Carlos Sainz.

Sergio Pérez, in de WK-stand de voornaamste concurrent van Verstappen, kwam in de eerste trainingen niet verder dan een elfde en een vierde tijd.

Regen op zondag?

Hoewel Red Bull de eerste vier races van het jaar allemaal wist te winnen, is teambaas Christian Horner er niet gerust op in Miami. "Zondag is er dreiging van een bui, dat kan het nogal onvoorspelbaar maken. Als het op een baan als deze regent, dan kan dat alles overhoop gooien en wordt het een loterij."

"Ik geloof trouwens sowieso niet dat we het hele jaar gaan domineren", sprak de teambaas van Verstappen. "Ferrari, Mercedes en Aston Martin komen echt nog wel opzetten."

De Vries

Het AlphaTauri van De Vries kwam slecht voor de dag in Miami. Het eerste volledige Formule 1-seizoen van De Vries verloopt toch al moeizaam. Hij wacht nog op zijn eerste WK-punt en viel uit in de laatste twee races.

Red Bull gebruikt in Miami een speciale 'livery' van de auto. Via een prijsvraag konden fans hun ontwerp indienen.

"We zijn te langzaam hier in Miami", reageerde Franz Tost, de teambaas van De Vries. "Dit was een moeizame start van het weekend. Er is echt werk aan de winkel."

Zaterdag is de kwalificatie (22.00 uur) en zondag begint om 21.30 uur Nederlandse tijd de race.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl