Sergio Pérez viert zijn zege in Azerbeidzjan
NOS Sport

Ook na 'anderhalve' zege in Bakoe, baalt Pérez nog van Australië: 'Heeft veel gekost'

Sergio Pérez kende een perfect weekend in Azerbeidzjan, waar hij met de sprintrace en de GP 'anderhalve' zege boekte en zijn teamgenoot Max Verstappen aftroefde. Natuurlijk was hij daar blij mee, maar toch kon hij de tegenvallers van het vorige raceweekend nog niet uit zijn hoofd zetten.

Want in het Australische Melbourne had het 'Checo' drie weken geleden bepaald niet meegezeten. Hij had een technisch probleem met zijn remmen, dat niet op tijd kon worden opgelost voor de kwalificatie voor de race. In Q1 belandde hij pardoes in de grindbak. Uiteindelijk moest hij de race zelfs vanuit de pits beginnen.

Pérez knokte zich toen nog naar een vijfde plek, maar toch hakte het er allemaal behoorlijk in. Dat vertelde de Mexicaan zaterdag na zijn gewonnen sprintrace. "Het tastte echt mijn zelfvertrouwen aan. En ook het goede gevoel bij de auto was even weg."

Niet vergeten

Dat 'Australië' nog in zijn achterhoofd zat bleek zondagmiddag, toen hij er meteen na het winnen van de GP van Azerbeidzjan over de boordradio op terugkwam. "Dit is geweldig, maar laten we zorgen dat er niet nog eens zoiets gebeurt als in Melbourne."

Tijdens de persconferentie na de race legde Pérez uit waar dat vandaan kwam. "Ik baal er nog steeds van. Het heeft me veel punten gekost en anders had ik nu de WK-leiding in handen gehad. Ik moet dit jaar elke kans grijpen en weet dat ik de zwaarste tegenstander van allemaal heb."

WK-stand Formule 1

Daarmee doelde hij natuurlijk op teamgenoot Max Verstappen, die zijn eerste plek in Bakoe kwijtraakte na een ongelukkig getimede pitstop. De regerend wereldkampioen jaagde de halve race op Pérez, maar het lukte hem niet om er voorbij te komen.

Met zijn succesvolle weekend in Azerbeidzjan houdt Pérez zijn hoop op de wereldtitel levend. "We zullen vechten om de titel, maar met respect voor elkaar en voor het team. Vandaag heb ik andermaal aangetoond goed met druk om te kunnen gaan. Ik heb vanaf het begin van de race vol aangezet."

Verstappen berust

Na de sprintrace zat Verstappen nog vol frustratie, over het nieuwe sprintraceformat en over het rijgedrag van George Russell van Mercedes. Na de race overheerste bij hem juist berusting.

Een ongelukkig getimede pitstop, vlak voordat de safety car de baan opkwam, kostte hem zijn race. "Ik denk dat ik gewoon een beetje pech had vandaag", zei Verstappen.

Verstappen klaagde in Bakoe over de boordradio over zijn auto. "Er was niet echt een probleem, maar de balans was gewoon net niet perfect. Ik probeerde tijdens de race van alles en aan het eind had ik dat redelijk voor elkaar."

Maar ook daarom kon Verstappen zich niet écht druk maken, in de wetenschap dat er volgende week in Amerika alweer een kans volgt om de leiding in het WK steviger in handen te nemen.

"Soms heb je dat soort weekenden. Soms is de auto meteen perfect, soms niet. Dit was vooral finetuning en daar gaan we mee door zodat het in Miami beter gaat."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl