NOS Voetbal

Kökçü beleeft opmars sinds komst Slot: 'Was kapot na twee sprintjes'

Kökçü over eerste training Slot: 'Werd met mijn neus op de feiten gedrukt'

Hij is enorm fit, geeft schwung aan Feyenoord en is bepalender dan ooit tevoren. Ruimte voor twijfel is er niet: Orkun Kökcü is dé man, de sterspeler bij de Rotterdammers dit seizoen. De aanvoerder kan met een landskampioenschap een kroon op een uitstekend seizoen zetten.

Kökçü (22) beleeft een opmars sinds de zomer van 2021. De eerste trainingen onder het bewind van trainer Arne Slot begonnen toen. De Turkse international had net een EK gespeeld, ging vakantie vieren en sloot later aan.

Allesbehalve fit. "Maar ik dacht dat ik het allemaal wel aankon", vertelde Kökçü een aantal weken geleden, vlak voor de return tegen AS Roma in de Europa League.

Neus op de feiten gedrukt

Die eerste training viel dus tegen. "Ik was helemaal kapot na twee sprintjes", keek de middenvelder er met een lach op terug. "De meeste jongens hadden al een aantal keer op het veld gestaan, dus ik werd wel even met m'n neus op de feiten gedrukt. Ik wil niks afdoen aan mijn vorige trainers, maar onder Slot was de intensiteit direct hoger."

En daar plukt Kökçü nu de vruchten van, want zeker dit seizoen lijkt de 22-jarige dribbelaar onvermoeibaar. "Aan het begin van mijn carrière was ik na zeventig minuten helemaal leeg, maar nu wil ik nog een goaltje maken in de slotfase."

Ik moet keihard blijven werken om mijn potentieel te halen.

Feyenoord-aanvoerder Orkun Kökçü

Naast hard trainen op het veld is de aanvoerder van Feyenoord ook actiever in de sportschool. "Op de club hebben we een goede fysieke staf en performance-coaches. Meestal zit ik daar twee dagen in de week voor workouts."

"Ik weet van mezelf dat ik keihard moet blijven werken om mijn potentieel te halen", besloot Kökçü, die weet dat al dat ploeteren beloond zal worden. Snel, met een landskampioenschap.

Als PSV zaterdag puntenverlies leidt bij Sparta, kan Feyenoord aankomende zondag met een zege bij Excelsior de titel grijpen. Als Feyenoord dan geen kampioen wordt, krijgt het op zondag 14 mei de kans om in de eigen Kuip kampioen te worden. Go Ahead Eagles is dan de tegenstander.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl